Minoră exploată prin practicarea prostituţiei stradale

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 07.10.2020, cei doi inculpaţi au transportat cu autoturismul o persoană vătămată minoră într-o locaţie aflată pe DN 71 Târgovişte – Bucureşti, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituţiei stradale.
Minora a fost depistată de către lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, iar în imediata apropiere, la o distanţă de 100-200 metri, i-au identificat pe cei doi inculpaţi care o monitorizau din interiorul unui autoturism.
În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că, în perioada august 2020 – octombrie 2020, unul dintre inculpaţi a racolat persoana vătămată minoră prin metoda „loverboy”, iar mai apoi, împreună cu celălalt inculpat, a transportat-o în diverse locuri din preajma municipiului Târgovişte, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituţiei stradale, însuşindu-şi sumele de bani obţinute din această activitate (aproximativ 7000 lei).
Cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa.
Facem precizarea că, pe întreg procesul penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum si de prezumţia de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR ÎN ZONELE DE TRECERE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

Poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi şi ai Direcţiei Rutiere au acţionat pentru prevenirea accidentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 2.612 sancţiuni contravenţionale, dintre care 320 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 2017 pentru alte abateri prevăzute de […]