Ministrul Transporturilor a dat ordin de mobilizare pentru deszăpezirea şi menţinerea circulaţiei pe DJ 714 Glod -Sanatoriul Moroieni – Zănoaga – Bolboci – Padina – Peştera

Jandarmii,pompierii, salvamontiştii, LDP, drumarii SDN Târgovişte şi SDN Bucureşti şi Poliţia Padina au acţionat fără încetare pe dJ 714 Glod – Sanatoriul Moroieni – Zănoaga – Bolboci – Padina -Peştera, şi la această oră se circulă sub directa îndrumare a jandarmilor montani de la Peştera şi Zănoaga. După mai bine de 10 ore în care pompierii, salvamontiştii, poliţiştul de la Padina, drumarii de la LDP Dâmboviţa şi drumarii de la SDN Târgovişte şi SDN Bucureşti au lucrat la foc continuu pentru degajarea copacilor căzuţi pe partea carosabilă dar totodată şi la deszăpezire, au reuşit să dea drumul circulaţie. 20 de maşini cu turişti din zona Padina-Peştera însoţite de jandarmi coboară spre Moroeni. Forţele care acţionează în teren s-au organizat foarte bine şi fiecare răspunde de câte un tronson. Totodată, alte 20 de maşini au fost preluate de la Bolboci de către jandarmi şi sunt conduse către zona Padina-Peştera. Şi la această oră, o armată de oameni şi utilaje, patru freeze, una de la ISU Dâmboviţa, una de la SDN Târgovişte, una de la SDN Bucureşti şi cea de la LDP Dâmboviţa, trei buldo, două utilaje de deszăpezire cu lamă şi un autogreder sunt la datorie pe DJ 714.
Acţiunea de deszăpezire a fost coordonată şi este şi la această oră de către directorul LDP, Cristian Avanu. O colaborare foarte bună a fost şi cu şeful Salvamont Dâmboviţa, profesor Doru Deaconescu şi comandantul IJJ, col. Viorel Matei şi comandantul ISU, col. Mihăiţă Păun.
Jandarmeria are la acestă oră în dispozitivul de acţiune jandarmii de la Zănoaga şi Peştera şi un echipaj de intervenţie, jos la Moroeni.
ISU are cinci oameni în zona montană.
Trebuie să mai menţionăm că salvamontiştii dâmboviţeni au fost şi ei în teren iar cu echipamentele din dotare au reuşit să-i transporte pe cei de la Electrica în zona Scropoasa unde au intervenit la defecţiunile de la reţeaua electrică şi au dat drumul la energia electrică în zona montană dâmboviţeană.
Utilajele de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) au venit în ajutorul celor din zona montană dâmboviţeană după ce ministrul Transporturilor, Rovana Plumb a dispus măsuri de urgenţă. Ministrul Rovana Plumb îi felicită pe toţi cei care au acţionat şi sunt şi acum la datorie în zona Moroeni-Padina-Peştera.
Iată, că încă odată pompierii, salvamontiştii, poliţiştul de la Padina, drumarii de la LDP Dâmboviţa şi drumarii de la SDN Târgovişte şi sDn Bucureşti, merită toate aprecierile pentru efortul care-l depun şi pentru modul în care acţionează.
IMPORTANT: TURIŞTII TREBUIE SĂ RESPECTE CU SFINŢENIE SFATURILE ŞI INDICAŢIILE FORŢELOR CARE SUNT IN ZONĂ ŞI INTERVIN
Din cauza vremii nefavorabile, DJ 713 este închis circulaţiei rutiere
Având în vedere avertizarea de cod portocaliu emisă joi, 24 ianuarie 2019, de Administraţia Naţională de Meteorologie, dar şi depunerile masive de zăpadă, din intervalul 16:00 – 23:00, care au cuprins, din nou, întreaga zonă montană dâm-boviţeană, directorul general al Direcţiei Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, şi directorii Societăţii Comerciale de Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA (LDP), Cristian Avanu şi Viorel Ana, au efectuat o vizită de lucru pe DJ 713 – DN 71, Cabana Cuibul Dorului – Cabana Dichiu.
Salvamontiştii dâmboviţeni care au participat alături de echipa CJD şi LDP au reevaluat, în intervalul orar 21:00 – 23:00, sectoarele predispuse la producerea de avalanşe în zona Cabanei Dichiu, din cauza ninsorii abundente şi a precipitaţiilor mixte (lapoviţă şi ninsoare), constatându-se existenţa riscului de alunecare a unor suprafeţe importante acoperite cu strat proaspăt de zăpadă. Astfel, în vederea evitării producerii de accidente, de comun acord, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, SC LDP SA şi Serviciul Public Salvamont Salvaspeo au considerat necesară reînchiderea circulaţiei rutiere pe DJ 713 – limită judeţ Dâmboviţa cu judeţul Prahova (km 6 + 030) – Cabana Dichiu (km 8 +500). Restricţiile se vor păstra până când condiţiile meteo vor deveni favorabile şi vor permite intervenţia utilajelor cu activităţi specifice de iarnă, astfel încât, traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.
Recomandăm ca accesul în Platoul Padina – Peştera să se facă pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci -Padina – Peştera, acest traseu fiind, de asemenea, întreţinut cu activităţi specifice de iarnă pentru circulaţia rutieră în condiţii de siguranţă, prin intermediul SC LDP SA.
Facem apel la echipele Serviciului Poliţiei Rutiere Dâmboviţa să ne sprijine în monitorizarea respectării restricţiilor impuse şi a recomandărilor transmise utilizatorilor, respectiv:
– evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe timp de viscol şi ninsoare;
– informarea prealabilă de către participanţii la trafic, înainte de a pleca pe munte, asupra itinerariului şi prognozei meteo şi, totodată, echiparea corespunzătoare pentru anotimpul rece, atât în ceea ce priveşte vestimentaţia, cât şi dotarea autovehiculelor;
– respectarea semnalizării rutiere de reglementare, informare şi orientare.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa depune eforturi, alături de ceilalţi factori implicaţi, pentru asigurarea unor condiţii corespunzătoare de acces, în siguranţă, pe drumurile din zona montană, în vederea limitării pe cât posibil a perioadelor de restricţii impuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Investijii majore pentru modernizarea şi dotarea Grădiniţei nr. 15

Au început lucrările de modernizare la Grădiniţa cu program prelungit nr. 15, investiţie finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi cofi-nanţată de la bugetul Municipiului Târgovişte. Cu prilejul vizitei în teren, primarul Cristian Stan a subliniat că este un proiect complex, care include intervenţii de amploare, cum nu s-au […]