Published On: mie, sept. 18th, 2019

Ministrul Teodorovici amână proiectul cu închisoarea datornicilor Drept consolare, Ministrul de Finanţe începe campania „Contrabanda e crimă organizată” Pentru reuşita acestei campanii, ministrul de Finanţe nu se bazează pe oameni, ci pe… câini

nichiduta.ro

Ieri, ministru Teodorovici a lăsat-o mai moale. Prea multe rude de politicieni au datorii la Stat, datorii de ordin financiar. Datoriile de ordin moral nici nu intră în discuţie.
Deci, conform Realitatea TV, Ministerul de Finanţe, Eugen Teodorovici, amână proiectul cu închisoarea datornicilor. „Mă opresc cu acest act normativ până când se vor strânge 10.000 de semnături din partea oamenilor de afaceri”, a afirmat Eugen Teodorovic. Acesta mai spune că stabilit clar cum vor fi strânse semnaturile.
Zilele trecute, ministrul Finanţelor cerea măsuri drastice pentru cei care nu îşi plătesc impozitele, mai exact pedeapsa cu închisoarea de până la 6 ani.
Un proiect de lege în acest sens a fost depus la Senat. Acesta viza atât patronii de firme, cât şi persoanele fizice.
Senatoul PNL, Florin Cîţu consideră că proiectul de lege propus de ministrul de Finanţe e un atac la anteprenori şi afirmă despre Teodorovici că este un ipocrit.
Teodorovici mai cerea şi ca declararea cu rea-credinţă de contribuabili a taxelor sau impozitelor să fie considerată infracţiune şi să se pedepsească cu închisoare de la 2 ani la 7 ani. Potrivit proiectului de lege, dacă prejudiciul produs de rău platnici este mai mare de 100.000 euro, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o treime. Iar dacă dauna depăşeşte 500.000 euro, sancţiunile se majorează cu jumătate. Tot ieri, Eugen Teodorovici a declarat că va începe o campanie la nivel naţional intitulată „Contrabanda e crimă organizată”. Campania se va desfăşura în perioada septembrie- octombrie în toate punctele de frontieră care sunt afectate de contrabandă şi comerţul ilicit.
Ministrul de finanţe a precizat că vor alocaţi mai mulţi bani pentru consolidarea echipelor canine.
„Voi susţine financiar consolidarea echipelor canine din vămi. Vom avea centre regionale de echipe canine la Bucureşti, Cluj şi Tulcea. Colegii din vămi nu au astăzi un medic veterinar. Se duc cu câinii în oraş la veterinar”, a spus Teodorovici.
În prezent, singurul centru de dresaj este la Giurgiu dar vameşii s-au plâns că nu au un medic veterinar fiind nevoiţi să îi ducă pe câini pentru tratamente la medicul din oraş. Deci, probleme româneşti peste tot.
Cu ajutorul câinilor am crescut colectarea la buget cu un milion de euro pe an”, a precizat un reprezentant al Direcţiei Generale a Vămilor.
„Pe câine nu poţi să îl mituieşti”, a fost răspunsul ministrului Finanţelor.
Ştiţi ce se spune despre câine? Că este cel mai bun prieten al omului. Acum, depinde al cui om: al celui sărac sau al celui bogat, al celui cinstit sau al celui evazionist? Dar să nu mai despică firul în patru. Indiferent de situaţie, câinele, de regulă linge mâna celui care-i dă de mâncare, iar mâncarea costă… bani, în lei sau valută. Spre deosebire de câine, ce are demnitatea sa de patruped, omul nu doar linge, el mai şi pupă mâna celui ce-i dă de mâncare, iar uneori, din exces de linguşeală, omul mai pupă şi fesele celui ce-i asigură haleala, chiar dacă-i umilit. Din alt punct de vedere, ministrul Teodo-rovici caută disperat tot felul de soluţii pentru a face rost de bani, ca de, obrazul politic cu cheltuială se … întreţine, nu doar cu promisiuni electorale. Vrdeţi dumneavoastră, ministrul de Finanţe nu poate, pentru a face bani, să se bazeze pe evaziunea fiscală. în consecinţă, fiind strâns cu uşa de actuala situaţie economică internă, este obligat să se întoarcă împotriva celor care finanţau din umbră partidele. Pe scurt, începe războiul cu clientela politică ce a fost lăsată să-şi facă de cap. Totuşi, ne întrebăm: ce se va alege de funcţionarii care, la ordin politic venit din culise, au închis ochii, chiar dacă şi-au primit partea, transformând România profundă, de fapt profund de fraieră, în raiul celor ce sfidează legile şi… oamenii cinstiţi?

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente