MINISTRUL SPORTULUI: „SPECTATORII AR PUTEA REVENI LA MECIURI ÎN ANUMITE CONDIŢII”

Mihai ROŞOIU

Ministrul Tineretului şi Sportului, lonuţ Stroe, a efectuat, joi, o vizită în cantonamentul loturilor naţionale de canotaj de la Complexul Sportiv Naţional Snagov Baza Nouă.
El a declarat că sportivii reprezintă un exemplu public pentru modul în care au respectat condiţiile stricte de reluare a antrenamentelor în contextul pandemiei de coronavirus. La Snagov, Stroe a explicat şi care e scenariul prin care spectatorii se vor întoarce în tribune.
„Cred că vreo două săptămâni, poate nu o lună, aş rezista în această bază, în condiţiile asigurate de colegii mei, personalul angajat al Complexului Sportiv Naţional. Cred că foarte mulţi ar rezista în astfel de condiţii. Dar lăsând gluma la o parte, eu sunt tare mândru azi că trecem la o nouă etapă de relaxare.
Acum permitem acestor campioni ai României, care au stat o lună în condiţiile stricte, să îşi reia viaţa socială, normală. Nu trebuie să spun că trebuie să fie în continuare precauţi, ca noi toţi, dar relaxăm uşor condiţiile.
Pentru un sportiv de performanţă este dramatic să îşi întrerupă pregătirea, să se antreneze două luni acasă, iar apoi încă o lună în regim închis aici. Aceşti campioni sunt un exemplu public şi de aceea sunt alături de ei azi, tocmai pentru a le mulţumi. Sunt mândru că toţi sunt sănătoşi, inclusiv colegii mei de la personalul bazei. Ei au aici toate condiţiile pentru marea performanţă”, a spus Stroe.

„Aceşti sportivi pot de acum să părăsească acest cantonament, care până acum era închis. Ei pot merge la familii, pot fi vizitaţi respectând anumite reguli. Dar eu mă bazez mai mult pe responsabilitatea şi disciplina lor.
Ei ştiu foarte bine ce fac, respectă regulile nescrise, chiar şi înainte de pandemie. Acelaşi lucru de aici s-a întâmplat şi la lzvorani, acolo unde loturile olimpice s-au antrenat în ultima lună. lar rezultatele sunt identice, zero cazuri”, a adăugat ministrul.
Alături de ministrul Tineretului şi Sportului, lonuţ Stroe, la întâlnirea cu sportivii din loturile naţionale de canotaj au mai participat preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Minai Covaliu.
Sportivii din lotul naţional de seniori şi-au reluat antrenamentele la Complexul Sportiv Naţional Snagov (Baza Nouă) în 15 mai, în regim de cantonament închis. Începând cu data de 15 iunie, autorităţile statului au anunţat măsuri de relaxare care le va permite să părăsească baza sportivă şi să intre în contact cu familiile.
lonuţ Stroe: „Lucrăm la un senariu cu un loc ocupat la trei libere”
Ministrul Tineretului şi Sportului, lonuţ Stroe, a anunţat, joi, că deocamdată nu se permite accesul spectatorilor la meciurile de fotbal, dar a precizat că se lucrează la un scenariu conform căruia la un loc ocupat trei vor fi libere.
„Încă nu se permite accesul. Acţionăm cu precauţie. Lucrăm la scenariile care vor asigura în viitor cadrul legal prin care se va permite accesul spectatorilor la competiţii. Dar deocamdată nu. Există posibilitatea să se înceapă cu o distanţare care va da numărul sau procentul de ocupare a stadionului.
Scenariul la care lucrăm este cel de distanţare a spectatorilor. Cifra sau procentul care va rezulta s-ar putea să ajungă la 10% din capacitate. La un loc ocupat, vor fi trei libere. Nu suporterii sunt periculoşi, ci acel virus care se poate răspândi în cazul unor aglomerări mari”, a afirmat el.
„În viitoarele etape există posibilitatea să facem şi acest lucru, pentru că toţi ne dorim să revenim pe stadioane. La fel ca şi cluburile, şi spectatorii, şi eu, ca ministru, toţi ne dorim acest lucru. Pentru că sportul fără spectatori e un spectacol incomplet.
Există o masivă aşteptare publică, nu doar cluburile vor spectatori ca să vândă bilete. Momentul va fi în directă relaţie cu evoluţia pandemiei. Şi în Uniunea Europeană toate competiţiile se desfăşoară în prezent fără spectatori. Este o perioadă tranzitorie”, a adăugat Stroe.
Ediţia 2019-2020 a Ligii I la fotbal, întreruptă la 12 martie din cauza pan-demiei de coronavirus, a fost reluată începând cu 13 iunie, fără spectatori, dar mai multe meciuri au fost suspendate din cauza apariţiei unor cazuri de infectare cu COVID-19 la cluburile Dinamo şi FC Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DÂMBOVIŢEANUL MIHĂILĂ, ATRAS CU OFERTE TENTANTE

Titular în naţionala de tineret, atacantul echipei lui Cristiano Bergodi a devenit un fotbalist interesant pentru multe formaţii puternice din campionatele tari, iar impresarii încearcă să-l convingă pe Mihai Rotaru, finanţatorul echipei oltene, să-l lase să plece în străinătate.Într-o perioadă în care s-au vehiculat mai multe piste pentru spectaculosul fotbalist […]