Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a convocat o întâlnire de lucru cu învăţătorii şi profesorii

Ministrul interimar al Educaţiei, doamna Rovana Plumb, a convocat, o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai cadrelor didactice – învăţători şi profesori. Au fost prezenţi, de asemenea, membrii unor asociaţii profesionale, lideri de sindicat, precum şi inspectori şcolari. Scopul demersului doamnei Rovana Plumb a fost inventarierea principalelor dificultăţi pe care le întâmpină cadrele didactice şi remedierea cât mai urgentă a acestora, astfel încât să se asigure crearea unor premise solide pentru creşterea calităţii învăţământului preuniversitar din România. Concret, învăţătorii şi profesorii prezenţi au semnalat, printre altele, necesitatea urgentă a debirocratizării sistemului de învăţământ, reluarea dialogului cu toţi factorii implicaţi privind programa şi manualele şcolare, precum şi regândirea modului în care se realizează inspecţiile la clasă. Participanţii au cerut, totodată, clarificarea statutului juridic şi a aspectelor legate de finanţarea centrelor de resurse şi asistenţă educaţională.
Rovana Plumb a solicitat reprezentanţilor MEN propuneri de soluţii concrete şi rapide privind toate aspectele semnalate şi constituirea, în acest sens, a unui grup de lucru la nivelul instituţiei: „Trebuie să găsim ideea, soluţia, iar apoi găsim şi finanţarea. Pentru Guvernul României, învăţământul reprezintă o prioritate zero. Avem soluţii care sunt finanţabile inclusiv din fonduri europene, pe care le vom comunica in curând”.
Ministrul interimar al Educaţiei a mulţumit cadrelor didactice din toată ţara, în numele Guvernului României, pentru activitatea şi efortul pe care le fac zilnic pentru ceea ce reprezintă cea mai importantă resursă a unei ţări: copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fonduri europene de 80 milioane euro pentru profesionalizarea asistenţilor maternali

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, supune dezbaterii publice ghidul solicitantului „Reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali”, cu o alocare totală de 80 milioane de euro din Programul Operaţional Capital Uman (POCU). În cadrul apelului […]