Ministrul Culturii Vaier Daniel Breaz a fost în Dâmboviţa şi s-a întâlnit cu autorităţile locale

În ultimele două zile, în judeţul Dâmboviţa, la invitaţia fostului ministru Rovana Plumb, preşedinte PSD Dâmboviţa şi candidat la europarlamentare şi a preşedintelui CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, au vizitat judeţul premierul României Viorica Dăncilă şi patru miniştrii.
Sâmbătă, şi ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer Daniel Breaz, a venit în vizită de lucru la Dâmboviţa . La primele ore ale dimineţii , prima vizită a ministrului Culturii Valer Daniel Breaz alături de fostul ministru Rovana Plumb, presedinte PSD Dâmboviţa şi candidat la europarlamentare, preşedintele CJ , Alexandru Oprea, vicepreşedinţii CJ Luciana Cristea şi Alin Manole, managerul Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte, Ovidiu Cârstina, managerul Centrului Judeţean de Cultură, Ionuţ Lăscaie, deputatul Corneliu Ştefan a avut loc la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.
Prezenţi au fost şi reprezentanţii autorităţilor locale din comuna Potlogi. Vizita a continuat la Casa Memorială Nicolae Grigorescu, din satul Pitaru .
Următoarea oprire a fost la Casa Romanţei din municipiul Târgovişte unde a fost primit de primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, deputaţii Claudia Gilia şi Carmen Holban şi consilieri judeţeni. Oficialii au făcut şi o vizită la primăria Târgovişte unde s-au purtat discuţii foarte importante cu angajaţii din cadrul Direcţiei de Patrimoniu a Primăriei Târgovişte. De asemenea, s-au vizitat şi alte clădiri-monumente istorice din municipiul Târgovişte, respectiv Curtea Domnească şi Poarta Vânătorilor.
Programul vizitei a cuprins şi o întâlnire, la Muzeul de Istorie din Târgovişte, cu reprezentanţii instituţiilor de cultură din judeţ, arhitecţi, parlamentari, consilieri judeţeni. Au fost dezbătute subiecte referitoare la proiectele autorităţilor locale şi judeţene, obţinerea de finanţări pentru proiectele de reabilitare a monumentelor şi obiectivelor culturale, discuţii aplicate pe marginea programelor derulate prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, probleme cu care se confruntă instituţiile din domeniul culturii şi cele mai potrivite soluţii pentru acestea.
Vizita Ministrului Culturii s-a încheiat cu o conferinţă de presă, susţinută la Muzeul de Istorie din Târgovişte. Fostul ministru Rovana Plumb, presedinte PSD Dâmboviţa şi candidat la europarlamentare, a subliniat faptul că istoria, tradiţiile, valorile noastre culturale contribuie din plin la patrimoniul cultural european ceea ce face ca misiunea europarla-mentarilor PSD să fie aceea de a promova România: „Îi mulţumesc domnului ministru Daniel Breaz care a avut iniţiativa de a veni în judeţul nostru, la noi acasă, pentru a sprijini măsurile necesare pentru conservarea şi protejarea patrimoniului nostru cultural.
Istoria, tradiţiile, valorile noastre culturale contribuie din plin la patrimoniul cultural european ceea ce face ca misiunea europarlamentarilor PSD să fie aceea de a promova România. Şi lucru acesta îl vom face!
PSD de doi ani de zile nu face altceva decât să respecte angajamentele asumate prin Programul de Guvernare. A fost pus în aplicare şi a devenit operaţional Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, un nou program strategic asumat de către PSD, cu o alocare pentru 2019 de 5 miliarde de lei pentru a fi la dispoziţia tuturor edililor în aşa fel încât să poate să facă investiţii prioritare: reţele de gaze, curent, apa, drumuri, spitale, dispensare, şcoli, grădiniţe. Acest program vine în completarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) care a fost lansat în 2012 de către Liviu Dragnea, atunci când acesta era Ministrul Dezvoltării Regionale. PNDL este un mare succes reputat de România în materie de infrastructură. Programul şi-a propus ca în Româna să fie reduse discrepanţele dintre sat şi oraş, dintre urbanul mic şi urbanul mare. Am reuşit ca în mai puţin de 10 ani, prin acest program, să dezvoltăm satul românesc, să crească considerabil accesul la serviciile de sănătate, educaţie, apă, canalizare, energie termică şi electrică, transport şi salubrizare. Liviu Dragnea a fost artizanul acestui proiect tocmai pentru că venea din zona administraţiei locale, din zona României reale şi a adaptat acest program în aşa fel încât să răspundă nevoilor comunităţilor locale şi să conducă la dezvoltarea României.
PNL prin liderii şi parlamentarii săi vrea să blocheze acest program, dovedind încă o dată că nu are legătură cu România reală. PSD va implementa în continuare acest program, ca şi toate celelalte măsuri din programul de guvernare, pentru că România merită mai mult şi românii merită mai mult respect.” a precizat preşedintele PSD Dâmboviţa, Rovana Plumb, candidat PSD pentru Parlamentul European
La eveniment au mai participat: Laurenţiu Neculaescu – secretar de stat în Ministerul Mediului, consilierii judeţeni Mădălina Dragomir, Cezarina Necula, Luiza Greaca şi Valeriu Fulga, directorul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, Agnes Erich, alţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi ai Universităţii Valahia din Târgovişte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Alocaţii pentru secţiile de oncologie şi oncopediatrie, nu subvenţii pentru bannere şi afişe electorale

Purtătorul de cuvânt al Pro România Dâmboviţa, Cătălin Olteanu, a prezentat într-o conferinţă de presă iniţiativa fostului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care solicită tuturor partidelor politice care primesc bani de la bugetul de stat să doneze sumele respective spitalelor din România, anume secţiilor de oncologie şi oncopediatrie. Este o […]