Published On: lun, apr. 2nd, 2018

Ministrul Apelor şi Pădurilor, loan Deneş a mers la Pucioasa unde primarul Constantin Ana i-a transmis foarte clar că problema apei trebuie urgent rezolvată

nichiduta.ro

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a făcut vineri, 30 martie o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa. Prima oprire a fost în oraşul Pucioasa unde a fost aşteptat de primarul Constantin Ana, preşedintele CJ, Daniel Comănescu, subprefectul Florina Mureşan, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, directorii de la Compania de Apă Târgovişte şi DSP, parlamentarii PSD-Corneliu Ştefan, Oana Vlăducă, Adrian Ţuţuianu şi Titus Corlăţean şi nu în ultimul rând reprezentanţi de la Apele Române.
Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a inspectat Barajul Lacului de Acumulare Pucioasa. I s-a prezentat faptul că Barajul de la Pucioasa reprezintă principala sursă de apă a patru comune şi a oraşului Pucioasa, şi i s-a subliniat şi faptul că în anii anteriori s-a înregistrat o situaţie critică în ceea ce priveşte barajul de la Pucioasa. Locuitorii din Pucioasa, Doiceşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Brăneşti au rămas fără apă după ce barajul a fost contaminat cu o bacterie extrem de periculoasă – clostridi-um.
Autorităţile de la Pucioasa şi autorităţile judeţene cer sprijin guvernamental în realizarea rapidă a unei noi surse de apă la Pucioasa. Primarul Constantin Ana i-a prezentat care ar fi soluţiile rapide care ar rezolva problema de la Pucioasa.
Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a vorbit în primul rând despre un proiect care există pe POIM vizând sursa de apă din Barajul Pucioasa iar despre soluţia alternativă propusă şi prezentată de administraţia de la Pucioasa a subliniat faptul că se va analiza acest lucru.
Primarul Constantin Ana a transmis la final un mesaj foarte clar şi anume că situaţia apei de la Pucioasa trebuie urgent rezolvată şi nu trebuie să se aştepte investiţia pe POIM. Noua sursă de apă identificată de administraţia de la Pucioasa este o investiţie în valoare de 500.000 de euro iar primarul Constantin Ana i-a solicitat ministrulului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş să găsească urgent o altă sursă de finanţare, cum ar fi Fondul de rezervă al Guvernului.
Vizita ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a continuat cu o întâlnire de lucru la sediul CJ Dâmboviţa, la care au participat parlamentari, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, primari, conducerile următoarelor instituţii: Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, Garda Naţională de Mediu -Comisariatul Judeţean Dâmboviţa, Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa, Sistemul Hidrotehnic Independent Văcăreşti.
Au fost supuse dezbaterii problemele specifice din diferite localităţi dâmboviţene, pagubele generate de fenomenele hidrom-eteorologice în comune precum Glodeni, Costeştii din Vale, Văleni-Dâmboviţa, situaţia construcţiilor hidrotehnice, precum şi legislaţia în domeniu.
Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a subliniat importanţa existenţei unei infrastructuri adecvate atât în ceea priveşte sistemele de alimentare cu apă şi canalizare, cât şi staţiile de tratare / epurare a apei sau managementul deşeurilor, context în care ministrul şi-a manifestat întreaga receptivitate pentru susţinerea demersurilor înaintate de autorităţile locale şi judeţene în vederea realizării proiectelor necesare unei bune infrastructuri. În acest sens, ministrul a prezentat şi obiectivele din judeţul Dâmboviţa, cuprinse la finanţare în anul 2018. Mai mult decât atât, edililor dâmboviţeni li s-a făcut promisiunea că vor primi răspunsuri punctuale pentru problemele prezentate, fiecare dintre acestea urmând a fi analizată la nivelul ministerului, în vederea identificării resurselor necesare pentru a fi concretizate.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro