Ministrul Agriculturii. Petre Daea: Pe 15 mai, închid uşile la APIA, le şi sudez

Joi, 10 mai, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, care a debutat cu o deplasare în Piaţa 1 Mai din municipiul Târgovişte. Programul a continuat cu o întâlnire de lucru cu reprezentaţii şi salariaţii Direcţiei Agricole Dâmboviţa, Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Dâmboviţa, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dâmboviţa, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa, Agenţiei Domeniile Statului – Dâm-boviţa, Direcţiei Fitosanitare Dâmboviţa, Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Dâmboviţa – desfăşurată la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Întâlnirea a fost urmată de conferinţa cu tema „Oportunităţi de finanţare în domeniul agricol şi dezvoltării rurale prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020”, desfăşurată la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte, la care au mai participat: primari şi beneficiari ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) din regiunea Sud-Muntenia, precum şi reprezentanţi ai AFIR. A fost supusă atenţiei problema depunerii în timp a cererilor pentru obţinerea subvenţiilor alocate prin programele specifice sprijinirii agriculturii. Demnitarul a anunţat, astfel, că ter-menul-limită pentru depunerea cererilor în cauză este 15 mai 2018.
Ministrul Petre Daea a făcut apel la toţi cei prezenţi să depună eforturi, să se apropie şi să acorde sprijin tuturor fermierilor dâmboviţeni, astfel încât să obţină fondurile nerambursabile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană, în cadrul exerciţiului financiar prezent.
Programul vizitei ministeriale în judeţul Dâmboviţa a continuat cu deplasări în teritoriu, în localităţile Dragomireşti, Nucet şi Titu. La Dragomireşti, oficialii au purtat discuţii cu membrii Asociaţiei Caprirom Dâmboviţa.
Vizita ministrului s-a încheiat încheiat la Casa de Cultură din oraşul Titu, unde a avut loc o întâlnire de lucru cu producătorii agricoli din judeţ.
La eveniment au mai participat: vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Dâm-boviţa, Luciana Cristea şi Alin Manole, parlamentarii Titus Corlăţean, Oana Vlăducă şi Cor-neliu Ştefan, secretarul de stat Alexandru Ţachianu, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian Ionuţ Chesnoiu, Antonel Jîjîie – prefectului judeţului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Simpozion de Ziua Internaţională a Familiei la CJ Dâmboviţa

În sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a avut loc simpozionul dedicat Zilei Internaţionale a Familiei. În cadrul evenimentului, organizat de Consiliul Judeţean şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâm-boviţa, în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgovişte şi Filiala Dâmboviţa de Cruce Roşie, au fost premiate şase familii, aflate […]