Ministerul Sănătăţii extinde la nivel naţional programul de tromboliză intravenoasă

0 0

Proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului nr. 450/08.04.2015 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru tratamentul intervenţional al pacienţilor cu accident vascular cerebral acut se află în prezent în dezbatere publică pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii www.ms.ro, secţiunea Transparenţă Decizională.
Începand cu anul 2015, 10 spitale din România au derulat programul pilot al acţiunilor prioritare pentru tratamentul intervenţional al pacienţilor cu accident vascular cerebral acut. Documentul pus în dezbatere creează premizele pentru a extinde acest program la nivel naţional.
În acest an, un grup de lucru extins, format din reprezentanţii comisiilor de specialitate neurologică şi medicină de urgenţă din Ministerul Sănătăţii, a analizat rezultatele şi a evaluat oportunitatea extinderii acţiunii prioritare în tratamentul accidentului intervenţional al pacienţilor cu accident vascular cerebral acut la nivelul întregii ţări.
În prima lună a anului 2019 se va încheia evaluarea unui număr de 38 de spitale judeţene din întreaga ţară în vederea extinderii listei spitalelor care vor putea derula programul acţiunii prioritare în tratamentul intervenţional al pacienţilor cu accident vascular cerebral acut. Mai mult, Ministerul Sănătăţii lucrează la elaborarea unui protocol terapeutic standardizat pentru tratamentul accidentului vascular cerebral acut. Protocolul se bazează pe ghidurile în vigoare şi conţine informaţii utile pentru organizarea traseului pacientului suspect de AVC, precum şi procedura de selecţie a pacienţilor eligibili pentru tratament inter-venţional acut. Prin aceste măsuri, dar şi prin educarea publicului pentru a recunoaşte rapid semnele unui AVC, cât şi antrenarea echipajelor de intervenţie pentru gestionarea eficientă a pacientului cu AVC în fereastra de tromboliză, Ministerul Sănătăţii preconizează că rata pacienţilor care vor beneficia de tratament intervenţional să crescă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

INSPECŢIA MUNCII INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ DÂMBOVITA COMUNICAT DE PRESĂ STABILIREA SALARIULUI MINIM BRUT PE ŢARĂ

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa informează că, în Monitorul Oficial nr. 1045 din 10.12.2018 a fost publicată Hotărârea nr. 937/07.12.2018 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Hotărârea prevede următoarele: – începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară […]