Published On: joi, iul. 6th, 2017

Ministerul Sănătăţii a început livrarea noilor doze de vaccin hexavalent în ţară

Ministerul Sănătăţii a început marţi, 4 iulie, livrarea noilor doze de vaccin hexavalent în ţară. Peste 245 de mii de doze de hexavalent vor ajunge în cel mai scurt timp la cabinetele medicilor de familie şi la direcţiile judeţene de sănătate.
Începând cu data de 4 iulie, Ministerul Sănătăţii a început repartizarea în teritoriu a 245.498 de doze de vaccin hexavalent. Cantitatea acoperă necesarul de hexavalent pentru următoarea perioadă (cca. 5 luni), iar dozele vor ajunge în toate judeţele României conform calendarului programat.
Facem precizarea că tranşa actuală, de 245.498 de doze, este livrată înainte de termenul contractual stabilit în contractul de achiziţie, respectiv lunile iulie şi octombrie 2017. De asemenea, subliniem faptul că Ministerul Sănătăţii a demarat toate procedurile de achiziţie a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii (20182022), măsură care va preveni eventualele discontinuităţi de aprovizionare cu acest tip de vaccin.
Pe această cale, reamintim faptul că Ministerul Sănătăţii a încheiat, în acest an, un contract pentru furnizarea unei cantităţi de 630.000 doze vaccin hexavalent. Prima tranşă, de 120.000 de doze şi parţial a două tranşă de 44.229 de doze, au fost repartizate în ţară în lunile aprilie şi mai. După repartizarea dozelor curente, conform contractului de achiziţie, urmează ca România să primească o nouă tranşă de vaccin hexavalent.
Prin urmare, avem toate motivele pentru a reasigura părinţii, copii, medicii de familie şi opinia publică că Ministerul Sănătăţii a luat decizii corecte, rapide şi eficiente pentru a rezolva situaţia vaccinurilor.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>