MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice – Ploieşti Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice -Dâmboviţa

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice – Ploieşti Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice -Dâmboviţa
Biroul de Comunicare şi Servicii Interne
MFP continuă şi în luna
martie emisiunile de titluri
de stat pentru populaţie
Nr. 21364/04.03.2019
Românii pot subscrie de luni, 4 martie 2019, pentru patru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei din cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.
Titlurile de stat pot fi cumpărate:
– în perioada 4 – 22 martie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului
– în perioada 4 – 21 martie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban, iar în perioada 4 – 20 martie 2019 din mediul rural.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.
Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.
Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.
De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si se pot răscumpăra în avans.
fn cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate.
Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019. fn fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturităţile vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.
Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.gov.ro, www.dato-riepublica.mfinante.gov.ro, www.comunicatii.gov.ro, www.posta-romana.ro
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării elevilor dâmboviţeni

Poliţiştii de la ordine publică, în colaborare cu efective de la rutieră, au organizat sesiuni de informare pentru elevi şi liceeni, pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. Astfel, copiii şi cadrele didactice au fost informaţi de către poliţişti cu privire la varietatea comportamentelor specifice delincvenţei juvenile care, în […]