Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în parteneriat cu Google şi Microsoft, pune la dispoziţie, în mod gratuit, platforme educaţionale

Preocuparea Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a asigura resurse tehnologice pentru educaţia digitală, în contextul desfăşurării cursurilor în scenariile hibrid sau online, s-a concretizat în semnarea unui parteneriat cu companiile Google şi Microsoft.
Prin acest memorandum, cadrele didactice şi unităţile de învăţământ au acces, în mod gratuit, la toate platformele educaţionale dezvoltate de cele două companii, inclusiv la pro-gramele-suport şi la resursele educaţionale dezvoltate de acestea. Astfel, platformele G Suite for Education şi Microsoft Office 365 A1 pot fi utilizate în procesul de predare, cu interfaţă în limba română.
Ambele licenţe se activează în mod gratuit, prin intermediul portalului de activare clasavi-itorului.ro şi pot fi utilizate, tot gratuit, pe durata de funcţionare a unităţii de învăţământ.
Aceste aplicaţii le oferă profesorilor posibli-tatea de a gestiona fluxul de lucru la clasă cu ajutorul Google Classroom sau Microsoft Teams (distribuire materiale suport de curs, distribuire teme, acordare de feedback personalizat, notare), de a organiza videoconferinţe cu ajutorul Meet sau Teams, de a folosi tabla virtuală cu ajutorul Google Jamboard sau Microsoft Whiteboard şi de a avea acces la tot ceea ce este necesar pentru a derula activitatea didactică prin aplicaţiile online.
Formarea cadrelor didactice în vederea utilizării platformelor digitale de predare este un alt obiectiv al acestui parteneriat, în cadrul căruia vor fi dezvoltate şi implementate programe de formare şi alte tipuri de resurse-suport.
Totodată, parteneriatul oferă resurse-suport atât elevilor, cât şi studenţilor, pentru ca aceştia să înveţe să folosească mai eficient tehnologia digitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 31,5%, în creştere faţă de sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%)

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 31,5%, în creştere cu aproape un procent, comparativ cu sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%).Din totalul candidaţilor promovaţi (10.858), 7.038 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 3.820 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de […]