MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE UNIVERSITATEA „VALAHIA” DIN TÂRGOVIŞTE COMUNICAT DE PRESĂ

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, a organizat marţi, 5 martie 2019, începând cu ora 11:00, în campusul universitar, corpul A, sala 114, inaugurarea oficială a laboratorului Echipamente şi Instalaţii Electrice, în varianta dezvoltată prin finanţare privată de către Schneider Electric România, promotorul transformării digitale a managementului energiei şi al automatizărilor în locuinţe, clădiri, centre de date, infrastructură şi diferite industrii. Cu această ocazie timp de 90 minute, reprezentanţii companiei au prezentat conceptul de conectivitate Ecostruxure şi sistemul centralizat de monitorizare şi control + SCADA, iar reprezentaţii Universităţii „Valahia” din Târgovişte -sistemul de distribuţie electrică pentru dulapul Prisma.
Inaugurarea vine la capătul a circa 3 ani de colaborare în parteneriat public-privat dintre universitate şi compania Schneider Electric România, laboratorul fiind deschis pentru studenţi, masteranzi, absolvenţi, cercetători, profesori şi orice persoană interesată de acest domeniu, reprezentând un exemplu de succes, de implicare în folosul comunităţii locale sau de profil naţionale, din partea unui agent economic.
În laborator se pot efectua lucrări cu echipamente electrice de joasă tensiune (întreruptoare Masterpact, Compact, contactoare) şi medie tensiune (întreruptor cu SF6). Toate aceste echipamente se află în tablouri de distribuţie, fiind vorba aici de tablouri electrice Prisma. Acestea au rolul de a grupa aparatele, de a informa utilizatorul asupra stării aparatelor şi a instalaţiei şi de a proteja utilizatorul împotriva atingerii directe (contact direct şi indirect). Instalaţia prezentată poate fi utilizată pentru alimentarea cu energie electrică a consumatorilor (hale de producţie, microîntreprinderi, spaţii comerciale, clădiri rezidenţiale, centre de date etc.). Regăsim, astfel, echipamente destinate automatizării şi controlului pentru clădiri (clădiri inteligente este vorba de arhitectura EcoStruxure, managementul clădirilor în sisteme mari – aeroporturi, centre comerciale mari – cu o amprentă mare la sol), automatizării şi controlului industrial – pentru alimentarea halelor de producţie, cuprinde doua întreruptoare Masterpact (690 V, 2000 A) care lucrează interblocat – ce simulează practic alimentarea din două surse diferite de energie (una este de rezervă). Instalaţia cuprinde şi un sistem de bare capsulate Canalis, sistem de distribuţie pentru iluminat cu bare rigide. Sistemul permite utilizarea arhitecturii de distribuţie în mod manual de la butoane, local centralizat de la terminalul HMI sau de la distanţă prin intermediul SCADA şi produsului software Power Monitoring Expert.
Program „Construim pentru viitor” – soluţii Ecostruxure Schneider Electric s-a desfăşurat conform orelor stabilite:
10.30 – Primire invitaţi (sala A101)
11.00 – 11.20 – Deschidere (sala A114) – Călin Dinu
OROS (Rector Universitatea „Valahia” din Târgovişte),
Alexandru COJOCARU (Director Departament Servicii
Schneider Electric), Henri-George COANDĂ (Decan
Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehologia
Informaţiei)
11.20 – 12.00 – Prezentarea conceptului de conectivitate Ecostruxure – Mihaela GUŞĂ (Building Market Segment Manager)
12.00 – 12.10 – Descrierea practică a sistemului de distribuţie electrică pentru dulapul Prisma – Otilia Elena VÎRJOGHE (Director Departament Automatică, Informatică şi Inginerie Electrică)
12.10 – 12.30 – Prezentarea sistemului centralizat de monitorizare şi control + SCADA – lonuţ BĂNICĂ (Inginer pentru soluţii de automatizări industriale) 12.30 – Concluzii şi Perspective (sala A101)
BIROUL IMAGINE ŞI COMUNICARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Nu vă speriaţi! Este doar un exerciţiu. Alarmele vor suna între orele 10 şi 11

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa continuă, miercuri, desfăşurarea lunară a exerciţiilor pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. În intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităţilor administrativ teritoriale. Acţiunea denumită generic „Miercurea […]