Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat Calendarul competiţiilor şcolare internaţionale, naţionale şi regionale

În calendarul olimpiadelor naţionale şcolare (58), o noutate o reprezintă apariţia Olimpiadei Naţionale de Creativitate Ştiinţifică, ale cărei probe se vor desfăşura cu subiecte construite pe o abordare transcurriculară.
Din totalul celor 63 de concursuri şcolare finanţate de Ministerul Educaţiei Naţionale, opt se vor desfăşura în premieră, atât în cadrul unor discipline precum matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, cât şi în domeniul învăţământului profesional şi tehnic/trans-disciplinar.
În categoria concursurilor naţionale şcolare, fără finanţarea Ministerului Educaţiei Naţionale, sunt incluse 139 de competiţii, în timp ce calendarul activităţilor educative naţionale (finanţate şi nefinanţate de MEN) cuprinde 314 proiecte, selectate în urma unui proces riguros de evaluare.Activităţile educative se desfăşoară în afara orelor de curs şi oferă elemente de noutate în raport cu disciplinele studiate de elevi prin curriculumul obligatoriu. Acestea pot avea ca bază informaţiile acumulate şi competenţele dezvoltate de elevi pe parcursul anului şcolar, fiind complementare sau vizând aplicarea practică a acestor informaţii şi competenţe. Proiectele cuprinse în calendarele com-petiţionale ale MEN sunt o formă de evaluare a competenţelor dobândite de elevi în cadrul activităţilor de timp non-formal organizate în şcoală şi în afara ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Seminar de instruire al Crucii Roşii Dâmboviţa

Pe parcursul a trei zile, la Sinaia are loc un seminar de instruire al Crucii Roşii Dâmboviţa. Este vorba despre tradiţionalul seminar de instruire a preşedinţilor subfilialelor aparţinând Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – filiala Dâmboviţa. Principalele teme supuse atenţiei în cadrul întâlnirii de lucru au vizat atât […]