Published On: lun, iun. 12th, 2017

MINI-POLIŢIŞTI, IN VACANŢA DE VARA

nichiduta.ro

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a desfăşurat, în cadrul campaniei ,,Alege Viaţa – Vacanţă în Siguranţă”, activităţi educative şi practice, în şcolile de gimnaziu din judeţ. Elevii au primit calitatea de „mini-poliţist”, care să transmită prietenilor mesaje privind importanţa respectării regulilor de circulaţie.
Conştientizarea de către cei mici a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie reprezintă, pe termen lung, un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea acestora.
De aceea, programele de educare a copiilor privind circulaţia rutieră au o însemnătate deosebită pentru poliţia dâm-boviţeană, astfel că poliţiştii rutieri au desfăşurat tot anul activităţi în şcolile şi grădiniţele din judeţ.
Înainte de vacanţa de vară, în perioada 7 – 10 iunie a.c., poliţişti rutieri, în colaborare cu United Way România, au mers în şcolile gimnaziale, pentru a „preda” lecţii de circulaţie, în cadrul campaniei „Alege viaţa! – Vacanţă În Siguranţă”.
Astfel, au fost desemnaţi mini-poliţiştii rutieri, din rândul elevilor. Puşi în situaţii reale din trafic, în cadrul patrulelor şcolare, ei vor fi cei care, în gaşca lor de prieteni, vor transmite mesajul mai departe, pe timpul vacanţei de vară.
Ei înşişi vor fi cei care vor comunica amicilor regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte, în calitate de pietoni:
* Obligaţia de a merge numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din stânga drumului, în direcţia de mers;
*Pietonii trebuie să circule pe partea dreaptă a trotuarului, câte doi cel mult, cu grijă, în pas normal.
*Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când traversează strada prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.
*Înainte de a traversa, este important să se asigure: în stânga, apoi în dreapta, că nu vine nicio maşină. La jumătatea drumului, să se asigure că nu vine nicio maşină din partea dreaptă.
*Nu se traversează prin faţa sau prin spatele unei maşini parcate.
Traversarea unui drum fără trecere de pietoni se face pe la colţul străzii, perpendicular pe axul drumului.
*Pe drumurile fără trotuare se circulă pe margine, în şir indian.
*într-o intersecţie cu marcaj, indicator, semafor şi poliţist de circulaţie, prioritatea respectării indicaţiilor este: poliţist – semafor – indicator şi marcaj.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente