Militarii, incluşi în categoria salariaţilor care pot beneficia de concediu paternal

Potrivit reglementărilor în vigoare, mai multe categorii de salariaţi pot cere în 2021 concediu paternal. Sunt incluşi aici poliţiştii, cadrele militare, soldaţii, gradaţii profesionişti şi funcţionarii publici din penitenciare, care pot beneficia şi ei, alături de ceilalţi taţi salariaţi, de concediul paternal plătit de cinci zile lucrătoare.
De asemenea, de concediu paternal beneficiază şi judecătorii ori procurorii. Acest concediu se acordă numai la cerere, în primele opt săptămâni de la naşterea copilului, iar pentru a-l primi, tatăl trebuie să prezinte acte doveditoare, şi anume certificatul de naştere al copilului, din care să rezulte calitatea sa de tată.
Pe perioada concediului, tatăl aflat în concediu paternal va primi o indemnizaţie egală cu salariul corespunzător perioadei respective, ce va fi plătită din fondul de salarii al angajatorului.
Există, totuşi, o posibilitate prin care se poate prelungi durata concediului paternal, şi anume absolvirea unui curs de puericultură, care va prelungi, o singură dată, durata concediului cu încă zece zile lucrătoare. Cursul de puericul-tură constă în prezentarea unor noţiuni elementare teoretice şi practice în vederea îngrijirii copilului mic şi este ţinut de către medicul de familie al tatălui, în timpul sarcinii mamei sau după naşterea copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DOUĂ SĂPTĂMÂNI PÂNĂ LA ÎNCHIDEREA PERIOADEI DE TRANSFERURI

Sezonul 2020-2021 al competiţiilor organizate de Federaţia Română de Fotbal se află în pauza de iarnă, care se va termina mai întâi pentru echipele participante în faza optimilor de finală ale Cupei României, programate în perioada 9-11 februarie 2021.Ziua de 8 februarie 2021 va fi ultima zi de transferuri din […]