Militarii Batalionului 114 Tancuri – „Petru Cercel” Târgovişte, la exerciţiul „ARGEDAVA 21”

Militarii Batalionului 114 Tancuri – „Petru Cercel”, din Garnizoana Târgovişte sunt prezenţi la exerciţiul „ARGEDAVA 21”, în perioada 24.0509.06.2021, când Brigada 1 Mecanizată „Argedava” participă cu efective şi tehnică la exerciţiul multinaţional „ARGE-DAVA 21”, conectat la exerciţiul multinaţional „DACIA 21”, în trei locaţii diferite: Smârdan, Frecăţei şi Vărsătura.
Militarii Batalionului 114 Tancuri „Petru Cercel” au executat un exerciţiu cu trageri de luptă de nivel pluton, cu tema „Plutonul de tancuri în apărare participă la consolidarea unui cap de pod, de nivel brigadă”.
Între timp, călugărenii s-au redis-locat din Poligonul Smârdan în raioanele de instrucţie din Vărsătura şi Frecăţei, unde se instruiesc pentru acţiunea de forţare a Fluviului Dunărea.
Militarii din comandamentul brigăzii participă la un exerciţiu de tip Command Post Exercise, pentru îmbunătăţirea procesului operaţional de luare a deciziei şi exercitare a comenzii şi controlului.
Prima etapă a exerciţiului „ARGEDAVA 21” s-a încheiat cu succes, după ce militarii din Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni”, 114 Tancuri „Petru Cercel” şi 113 Artilerie „Bărăganul” au executat exerciţiile cu trageri de luptă planificate. „DACIA 21” armonizează două componente principale de instruire în context multinaţional – exerciţiul NATO STEADFAST DEFENDER 21, respectiv exerciţiul DEFENDER EUROPE 21,
potrivit Ministerului Apărării Naţionale
(MApN).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au decretat RISC MEDIU şi MARE de apariţie a urşilor în Moţăieni, Gura Ocniţei şi Pucheni

Autorităţile din Dâmboviţa au constatat că există un risc mediu de apariţie a urşilor în două comune ale judeţului – Moţăieni şi Gura Ocniţei şi un risc mare în comuna Pucheni, motiv pentru care au fost dispuse anumite măsuri specifice.„Se constată încadrarea situaţiei privind apariţia speciei ursului brun pe raza […]