Published On: mar, mart. 12th, 2019

Miercuri, la Primăria Ulmi, dezbatere interactivă cu fermierii

nichiduta.ro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Dâmboviţa primeşte, în perioada 01 martie – 15 mai, cererile unice de plată în cadrul campaniei SAPS 2019.
Cererile se depun la centrul judeţean, în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol, indiferent dacă fermierul aplică sau nu pentru scheme de plată în sectorul zootehnic.
Completarea cererii unice de plată se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online. Pentru fluidizarea activităţii şi pentru evitarea blocajelor IPA-Online, în luna martie au fost programaţi să depună cererile unice fermierii cu suprafeţe arabile mai mici de 10 ha, fermierii care nu solicită plăţi în sectorul zootehnic şi în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală.
După ce în luna februarie echipe de specialişti ai APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa s-au întâlnit cu fermierii din toate unităţile administrativ teritoriale ale judeţului în cadrul unor sesiuni de informare şi consiliere, miercuri, 13 martie, ora 11.00, în sediul Primăriei Ulmi, fermierii cu suprafeţe mai mari de 10 de ha sunt invitaţi să participe la o dezbatere interactivă, al cărei scop îl reprezintă clarificarea nelămuririlor referitoare la accesarea formelor de sprijin pentru agricultură.
În judeţul Dâmboviţa sunt aşteptaţi să depună cererea unică de plată aproximativ 24.500 de fermieri. În prima săptămână a lunii martie au fost înregistrate 1031de cereri unice de plată, reprezentând un procent de 152,8% din numărul de cereri programate pentru aceasta perioadă.
Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererilor în Campania 2019, rugăm fermierii să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi conform listelor afişate la primăriile din localitatea de domiciliu.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente