„Miercurea Alarmelor” şi în judeţul Dâmboviţa

Aşa cum ne-am obişnuit, în prima zi de miercuri a fiecărei luni se acţionează sirenele de alarmare publică existente la nivel judeţean.
Astfel, în intervalul orar 10:00 – 11:00, sunt acţionate echipamentele din cadrul sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. Începând cu luna august a anului 2017, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară exerciţii de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirii timpului de reacţie al autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.
SEMNALELE
DE ALARMARE
A POPULAŢIEI ŞI SEMNIFICAŢIA
ACESTORA:
PREALARMĂ
AERIANĂ: transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian. Sunetul se compune din 3 impulsuri a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
ALARMĂ AERIANĂ: prevenirea populaţiei despre apariţia pericolului imediat de lovire a localităţii respective. Sunetul se compune din 15 impulsuri a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
ALARMĂ LA
DEZASTRE: prevenirea populaţiei asupra pericolului produs de dezastre naturale. Sunetul se compune din 5 impulsuri a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
ÎNCETAREA
ALARMEI: înştiinţarea populaţiei că pericolul a trecut. Sunetul se compune dintr-un semnal continuu, de aceeaşi intensitate cu durata de 2 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tabără pentru elevii din Raionul Ştefan Vodă, Republica Moldova - 2018, în judeţul Dâmboviţa

În luna octombrie a anului 2012 s-a aprobat înfrăţirea judeţului Dâmboviţa cu Raionul Ştefan Vodă din Republica Moldova. Protocolul de înfrăţire încheiat prevede şi organizarea de tabere pentru copii pe bază de reciprocitate pentru cele două regiuni. Astfel, şi în anul 2018 un grup de 25 de elevi sunt invitaţi […]