„Mica Unire” la Târgovişte

Mica Unire a fost sărbătorită şi la Târgovişte printr-o serie de evenimente organizate în Piaţa Mihai Viteazul, mar-cându-se cum se cuvine împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, act istoric ce a pus piatra de temelie a statului român modern.
Festivităţile au debutat cu primirea onorului de către prefectul judeţului, Aurelian Popa. A fost intonat imnul de stat al României, urmat de alocuţiuni ale autorităţilor publice locale. La eveniment au participat: prefectul judeţului, Aurelian Popa, preşedintele CJ, Alexandru Oprea, vicepreşedintele CJ, Luciana Cristea, primarul municipiului Târgovişte, Cristian

Stan, parlamentarii dâmboviţeni, reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Târgoviştei, consilieri judeţeni, reprezentanţi ai structurilor militare din judeţ, veterani de război, reprezentanţi ai partidelor politice, şefii direcţiilor de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ, precum şi numeroşi dâmboviţeni.
In încheierea ceremonialului, Garda de onoare a defilat. În amintirea actului istoric de la 1859, autorităţile, alături de dâmboviţenii prezenţi la festivitate, s-au prins în Hora Unirii, un simbol sfânt pentru români.
A avut loc un moment muzical susţinut de Orchestra Populară Chindia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Ziua Micii Uniri reflectată prin ochii copiilor", alături de jandarmii dâmboviţeni

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a răspuns invitaţiei venite din partea Grădiniţei „Carmen Sylva” din municipiul Târgovişte. Jandarmii au participat la activitatea educativă „Ziua Micii Uniri reflectată prin ochii copiilor”. Timizi la prima vedere, prichindeii au ascultat cu atenţie discursul cu semnificaţia zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor […]