MIC DEJUN CU PRESA

DIGITAL CAMERAIeri, la o întâlnire infor-mală – mic dejun cu presa, cum le place organizatorilor să o numească – jurnaliştii dâm-boviţeni au avut ocazia să îşi expună părerile despre activităţile derulate de bibliotecile din judeţ. Tema evenimentului organizat de către Biblioteca Judeţeană a fost cea a activităţilor derulate în cadrul proiectului Biblioteca mea e cea mai COOL-turală!, finanţat de Fundaţia IREX România şi implementat cu sprijinul Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte.
Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” este una dintre instituţiile care încearcă să se alinieze cât mai mult la standardele europene, prin desfăşurarea unor practici similare cu cele din ţările Uniunii Europene. Un rol important îl are şi colaborarea bibliotecii cu Centrul EUROPE DIRECT, care pune la dispoziţia publicului informaţii despre măsurile luate la nivel european. Cu prilejul întâlnirii de ieri, a fost vernisată şi expoziţia de fotografie realizată prin metoda photovoice şi denumită generic Biblioteca mea e cea mai COOL-turală. De asemnea, a fost lansat şi un album de fotografie, precum şi un Minighid pentru bibliotecari: Implementarea proiectelor cu finanţare externă.
Vlăduţ Andreescu, managerul proiectului Biblioteca mea e cea mai COOL-turală!, a declarat referitor la acest proiect, ce s-a finalizat ieri: „Satisfacţia noastră este, în primul rând, că oamenii utilizează, din ce în ce mai mult, aceste biblioteci. Rezultatele sunt peste aşteptările noastre. Un număr impresionant de persoane şi-a exprimat impresiile despre proiect – acestea doresc continuarea lui. S-au implicat, astfel, în viaţa comunităţii, prin intermediul bibliotecii. Acesta a fost gândul nostru când am pornit la drum cu acest proiect, el fiind implementat în cinci biblioteci din judeţul nostru -Văleni Dâmboviţa, Voineşti, Titu, Doiceşti, Biblioteca Judeţeană. S-a urmărit, pe această cale, să aducem în primul rând tinerii în bibliotecă, ei fiind primii care ar trebui să utilizeze serviciile oferite de aceste instituţii, în ceea ce priveşte educaţia şi formarea lor, ceea ce am şi reuşit, pentru că am adus în prim- plan activităţi care să prindă la această categorie de public – iată de ce şi denumirea proiectului – Biblioteca mea este cea mai Cool-turală!, încercând, de această dată, prin intermediul activităţilor culturale, să aducem în prim plan talentele din comunităţile vizate. Prin photovoice am vrut să aducem în prim-plan activităţi din trecutul bibliotecilor şi nu numai -poate că au fost şi alte instituţii care se implicau în astfel de activităţi în trecut – şi să facem o paralelă între trecut şi prezent. Să facem o plajă de oferte, de activităţi care se derulează în biblioteci astăzi. Această procedură – photovoice, adică imaginile vorbesc, practicând un mesaj şi prin imagine, dar şi prin textul ales de fiecare bibliotecar în parte pentru fiecare imagine. Avem o expoziţie astăzi de 50 de fotografii. Cele mai bune au fost selectate şi cuprinse într-un album foto. A fost realizat şi un minighid de implementare a proiectelor, pentru a da un exemplu de bună practică tuturor bibliotecarilor – din România şi de oriunde. Vrem să arătăm că oricine este interesat poate realiza un astfel de program, fie cu finanţare, fie fără. În primul rând să subliniem faptul că ceea ce dezvoltă într-o zi obişnuită de lucru o bibliotecă poate consta într-un program de finanţare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

BURSE SUBSTANŢIALE PENTRU STUDENŢII TÂRGOVIŞTENI

10 studenţi ai Universităţii Valahia din Târgovişte au şansa de a obţine burse a căror valoare este una importantă, acoperind costul taxei unui an de şcolarizare. Bursele sunt acordate în cadrul proiectului POSDRU, „Învăţământ modern şi calitate pentru viitor” şi poate avea ca beneficiari studenţi, masteranzi din locaţiile în care […]