Published On: mie, feb. 6th, 2013

Mic dejun cu presa „Biblioteca mea este cea mai COOL-turală!”

nichiduta.ro

DIGITAL CAMERAIeri dimineaţă, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „I.H.Rădulescu”, a avut loc prima întâlnire infor-mală cu presa, având la bază un proiect foarte interesant şi care acum este la cea de-a treia etapă. „Biblioteca mea este cea mai COOL-turală”, proiect finanţat de Fundaţia IREX România şi implementat cu sprijinul Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, a adunat la micul dejun cu presa aproape toţi colaboratorii acestui proiect. A fost prezentă Anca Răpeanu – coordonator grant-uri la IREX România, Agnes Erich – director Biblioteca Judeţeană Târgovişte, Vlăduţ Andreescu -coordonator ED Târgovişte şi bibliotecarele din localităţile implicate în proiect, respectiv Biblioteca Judeţenă Dâmboviţa, împreună cu bi-bliotecile din Doiceşti, Titu, Văleni-Dâmboviţa şi Voineşti.
„Scopul proiectului propus este transformarea bibliotecii publice într-un spaţiu unde oameni diferiţi din medii diferite descoperă că au puncte comune interacţionând”, a declarat Vlăduţ Andreescu.
„Ideea a pornit de la o nevoie a unor utilizatori ai bibliotecilor implicate – un spaţiu pentru tineri, dotat corespunzător, care au implicare în activităţile culturale ale bibliotecilor respective ca voluntari, dar cu talent în domeniul culturii. Şi merită, pentru că aici este de fapt „un incubator” pentru viitori oameni de cultură, prieteni ai bibliotecii. Bibliotecarii doresc şi ei să ofere mai mult celor cu care lucrează, tinerilor din comunitate.
Eu, ca metodist al Bibliotecii Judeţene, care cunoaşte foarte bine situaţia bibliotecilor din judeţ, realizările acestora, cum lucrează, cu cine etc. am lansat ideea, iar proiectul aduce bibliotecari locali care au preocupări/realizări similare la „aceeaşi masă”. La întâlnirile metodice colegele au prezentat activităţile lor şi colegilor din judeţ. La o astfel de întâlnire am discutat cu ele despre realizarea unui proiect care îşi propune ca obiective ceea ce ştim noi să facem mai bine.
În primul rând dorim o mai bună promovare a bibliotecii în comunitate, precum şi a serviciilor oferite utilizatorilor prin activităţi culturale organizate în parteneriat de biblioteci, dar şi sprijinite (ca întotdeauna) de biblioteca judeţeană, ONG-uri, societăţi comerciale, ansambluri folclorice.
În al doilea rând, se vrea o mai bună colaborare şi strângere a legăturilor între biblioteci din judeţ şi din ţară (unele dintre acestea lucrând cu biblioteci din alte judeţe)”, a mai precizat Vlăduţ Andreescu.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro