Published On: mar, sept. 10th, 2019

MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT NIFON, CU OCAZIA DESCHIDERII NOULUI AN ŞCOLAR 2019-2020

nichiduta.ro

Dragi elevi şi profesori, Iubiţi părinţi,
Inaugurarea Noului An Şcolar reprezintă pentru noi toţi o ocazie de a invoca, cu deosebită recunoştinţă, binecuvântarea şi milostivirea Bunului Dumnezeu, Cel ce este Izvorul a toată înţelepciunea, cunoaşterea şi ştiinţa!
Deschiderea spre lumea spiritualităţii, culturii şi a educaţiei este necesară pentru ca tinerele generaţii să aprofundeze credinţa, cunoaşterea şi înţelepciunea experienţei de viaţă a înaintaşilor, astfel încât să poată construi, cu demnitate şi responsabilitate, societatea de mâine, bine fundamentată pe principiile adevărului, binelui şi frumosului, în care să domnească pacea, solidaritatea, comuniunea şi colaborarea!
Iubiţi elevi,
Biserica strămoşească este alături de voi, aşa cum a fost alături de toate generaţiile, de la dumnezeiasca ei întemeiere, şi îşi manifestă preocuparea pentru buna voastră educaţie, încura-jându-vă să vă însuşiţi cât mai mult din credinţa, cultura şi ştiinţa lumii noastre, din ceea ce dă sens vieţii noastre creştine şi româneşti ca, la rândul vostru, să dăruiţi acest tezaur de spiritualitate şi de cunoaştere celor ce vin după voi!
Dragi profesori,
Vă încurajez să fiţi alături de tinerii noştri, să le dăruiţi, cu generozitate, spirit jertfelnic şi bunătate, tot ceea ce le este necesar pentru buna lor formare, pentru a deveni responsabili, demni şi educaţi piloni ai societăţii româneşti şi europene de mâine, pentru a putea depăşi ura, dezbinarea sau răutatea!
Gândul meu este astăzi alături de toţi copiii, mai cu seamă de cei cu părinţi plecaţi în afara ţării, de cei aflaţi în diferite lipsuri sau nevoi, de cei bolnavi şi de cei singuri, asigurându-vă de întreaga mea iubire şi apreciere!
Tuturor, vă doresc un Nou An Şcolar plin de rodnicie şi de bucurie, împărtăşindu-vă milostiva binecuvântare a Tatălui ceresc!
t N I F O N, ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro