Published On: mar, sept. 11th, 2018

Mesajul deputatului Claudia Gilia la începutul noului an şcolar

nichiduta.ro

Mii de de elevi din întreg judeţul Dâmboviţa, au participat ieri,10 septembrie 2018 la festivitatea de deschidere a noului an şcolar.
Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia, în calitate de cadru didatic universitar, părinte, dar şi în calitate de parlamentar a transmis un mesaj la începutul noului an şcolar 2018-2019: „În luna septembrie, pentru elevi, profesori şi părinţi, ia naştere un nou univers. În fiecare an, o nouă generaţie îşi întâlneşte prima învăţătoare, intră pentru prima dată în curtea unei şcoli şi pentru prima dată se aşează în bancă. Este luna în care profesorii preiau o mare responsabilitate – îşi asumă rolul de „părinte spiritual” pentru fiecare copil în parte. Nu este un lucru uşor şi la îndemâna oricui.
Şcoala este locul în care copiii noştri îşi descoperă talentele, înţeleg mai bine lumea în care trăim şi se dezvoltă ca cetăţeni responsabili. De aceea, şcoala trebuie să rămână în centrul comunităţii, iar noi suntem datori să o sprijinim la nevoie.
În epoca noilor tehnologii, şcoala rămâne cel mai bun instrument de şlefuire a talentelor cu mare grijă şi răbdare de către fiecare profesor în parte. Unii vor îndrăgi matematica, alţii biologia sau muzica. Însă, cu toţii vor îndrăgi şcoala dacă acolo vor găsi un profesor bun care poate inspira şi da încredere fiecărui elev din clasă. De aceea, vă rog să aveţi încredere în profesori şi să transmiteţi această încredere şi copiilor dumneavoastră.
Peste ani şi ani, îşi vor aminti cu mare drag de prima învăţătoare şi de prima lor zi de şcoală.
Vă îndemn să fiţi alături de copiii dumneavoastră şi de profesorii lor în această minunată zi.
MULT SUCCES TUTUROR ÎN NOUL AN ŞCOLAR!”, a transmis Claudia Gilia.
Anul şcolar are 34 de săptămâni. Vacanţa de iarnă va începe cu trei zile înainte de Crăciun, iar vacanţa de vară din 2019 va începe pe 14 iunie. Structura anului şcolar 2018 – 2019: semestrul I (10 septembrie 2018-1 februarie 2019); semestrul al Il-lea (11 februarie 2019-14 iunie 2019). Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiaza de vacanţă în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.
Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel:
– vacanţa de iarnă (22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019)
– vacanţă intersemestrială (2 – 10 februarie 2019)
– vacanţa de primăvară (20 aprilie -5 mai 2019)
– vacanţa de vară (15 iunie – 15 septembrie 2019)

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro