MESAJUL DE CONDOLEANŢE AL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL SLUJBEI DE ÎNMORMÂNTARE A PĂRINTELUI NICOLAE VLĂSCEANU -5 martie 2020-

Cu tristeţe, am aflat de trecerea la cele veşnice a Părintelui Nicolae Vlăsceanu, fost preot paroh la Parohia Cornetu, Protoieria Titu.
Mutarea din această viaţă a Părintelui Nicolae Vlăsceanu reprezintă o mare pierdere pentru familie, comunitatea parohială pe care a slujit-o şi pentru toţi cei care l-au cunoscut, rămânând în memoria tuturor prin intermediul bunăvoinţei şi a disponibilităţii sale.
Imaginea sa de tată şi soţ iubitor, de preot implicat în viaţa comunităţilor pe care le-a păstorit, cu vrednicie, va rămâne în sufletele celor apropiaţi, ca mărturie a împlinirii vocaţiei sale clericale şi familiale.

Părintele Nicolae Vlăsceanu s-a născut în ziua de 24 aprilie 1953, în localitatea Dobra, judeţul Dâmboviţa, ca fiu al unor buni creştini, de la care a deprins ataşamentul faţă de Ortodoxia străbună. A urmat cursurile Seminarului Teologic din Bucureşti, în perioada 1973-1978. În anul 1978, s-a căsătorit cu tânara Constanţa, cu care a avut patru băieţi, dintre care doi preoţi.
Ca fii credincioşi ai Bisericii noastre Ortodoxe avem certitudinea că moartea reprezintă doar o trecere, poate dificilă şi dureroasă, spre casa Tatălui ceresc, o punte spre viaţa veşnică, pe care nu mergem niciodată singuri, ci, ca întotdeauna pe drumurile vieţii, însoţiţi tainic de Domnul şi Mântuitorul nostru lisus Hristos, care are, mereu, ultimul cuvânt în viaţa noastră.
În aceste grele momente, suntem alături de familia Părintelui Nicolae Vlăsceanu pe care o mângâiem şi o asigurăm de rugăciunile noastre, mulţumindu-l Bunului Dumnezeu pentru viaţa vrednicului Său slujitor, Părintele Nicolae, Îl rugăm să-i aşeze sufletul întru lumina şi iubirea Sa!
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!
NIFON Arhiepiscop şi Mitropolit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trei bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari au documentat activitatea infracţională a trei persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani, din localităţile Mavrodin şi Gura Ocniţei, bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat. Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului […]