Published On: mie, sept. 12th, 2018

Merele de Voineşti au plecat câtre un lanţ de supermarketuri

nichiduta.ro

In doar câteva zile, merele de Voineşti vor ajunge în lanţul de supermar-keturi şi acest lucru este posibil, întrucât Cooperativa Agricolă „Frumosul de Voineşti” a încheiat deja două contracte cu supermarket-urile Profi şi Carrefour. Chiar viceprimarul comunei Voineşti, Constantin Popa, care este membru în Cooperativa Agricolă „Frumosul de Voineşti” ne-a mărturist cu puţin timp în urmă că marţi, 11 septembrie 2018, un tir de 18 tone cu mere de Voineşti a plecat către lanţul de supermarketuri Profi. Săptămâna viitoare merele de Voineşti vor ajunge şi în lanţul de supermarketuri Carrefour.
Cooperativa Agricolă „Frumosul de Voineşti” a fost înfiinţată în anul 2017, are ca membrii 35 de pomicultori de pe Valea Dâmboviţei, din toate satele comunei Voineşti, dar şi din Aninoşani -comuna Cândeşti, iar ca suprafaţă, vorbim de 178 de ha de pomi fructiferi. Am purtat o discuţie cu viceprimarul comunei Voineşti, Constantin Popa, care este membru în Cooperativa Agricolă „Frumosul de Voineşti” şi ne-a spus că cele două contracte sunt certe, în maximum două săptămâni se va face prima comandă, însemnând 1000 de tone de mere de Voineşti ce vor ajunge în cele două supermarket-uri. Mai mult, pe Valea Dâmboviţei deja s-a dat startul campaniei de recoltare de sezon.
Potrivit viceprimarului comunei Voineşti, Constantin Popa, producţia de anul acesta este de aproximativ 30 de tone de mere la hectar pe cele 178 ha. Producţie destul de bună. Românii vor putea recunoaşte imediat merele de Voineşti din cele două supermarket-uri şi asta pentru că Cooperativa Agricolă „Frumosul de Voineşti” deja a făcut demersurile necesare pentru procurarea unor ambalaje personalizate. Conform statutului, fiecare membru al Cooperativei are obligaţia ca minim 50% din producţie să o valorifice prin Cooperativă.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro