Published On: vin, dec. 22nd, 2017

Medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate?

nichiduta.ro

Cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate începând cu data de 3 ianuarie 2018, a anunţat, miercuri, 20 decembrie, Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie, într-un comunicat de presă.
în această situaţie, consultaţiile în cabinetele medicilor de familie se vor efectua doar contra cost sau pro bono, în funcţie de decizia fiecărui medic. Motivul este nesemnarea actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene.
Medicii de familie sunt nemulţumiţi şi de faptul că „în locul unei creşteri a procentului alocat asistenţei medicale primare de la 5.77% la 10% din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate, administrat de CNAS, proiectul de buget pentru anul 2018 aflat în acest moment în dezbatere în Parlamentul României, prevede o stagnare la 5.8%”, se afirmă pe site-ul „Realitatea.net”. (M.C.)

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro