MECIURILE DE LIGA I AR PUTEA BENEFICIA DE SISTEM VAR

Mihai ROŞOIU

Iar LPF este pregătită să le satisfacă doleanţa – Justin Ştefan, secretarul general al Ligii, a anunţat că aşteptarea se va încheia curând.
„Vom avea VAR în 2021 în România. Va fi la începutul ediţiei următoare de campionat, fie puţin mai târziu. Noi ne-am dori să avem VAR de la 1 iulie, deci de la începerea sezonului următor. Vom vedea dacă se poate, pentru că durata pregătirii arbitrilor este de aproximativ 6 luni.
Este posibil ca sistemul VAR să devină operaţional în Liga I unde va în octombrie – noiembrie 2021. Nu se poate mai repede, pentru că există un regulament care stabileşte nişte termene clare. Şi nu am făcut-o mai devreme pentru că nu a existat finanţare”, a declarat Justin Ştefan într-un dialog cu suporterii echipelor din Liga 1 care a avut loc pe pagina oficială de Facebook a LPF.
Justin Ştefan: „Au fost achiziţionate deja primele echipamente pentru sistemul VAR”
Oficialul LPF a dezvăluit că echipamentul necesar pentru implementarea sistemului VAR a fost deja cumpărat de firma deţinătoare de drepturi.
„Ei au achiziţionat deja două maşini VAR, asta înseamnă că sunt pregătiţi pentru a începe testele şi a demara partea de pregătire a arbitrilor. Iar săptămâna viitoare ne vom întâlni cu reprezentanţii FRF pentru a detalia tot ce înseamnă acordul FIFA, FRF, LPF şi cei care vor oferi din punct de vedere tehnic acest serviciu.
După aceea va demara pregătirea arbitrilor, care va dura undeva la 6 luni. Vor fi nişte teste, după care vom avea primele meciuri cu VAR în Liga I. Va fi un meci de Liga I sau unul de Cupa României, nu contează”, a precizat Ştefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CONVOCARE

CONVOCAREAdministratorul Unic al BAT VIFORÂTA S.A. convoacă ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR pentru data de 16.04.2021. ora 16.00 (pentru prima adunare) sau 17.04.2021,ora 10.00 (pentru a doua adunare, în cazul în care cea dintâi nu s-ar putea ţine) la sediul societăţii din comuna Aninoasa, str. Aleea Sinaia, nr. 31, jud. […]