MEC lasă la latitudinea părinţilor să decidă dacă îşi lasă sau nu copii la cursurile de pregătire

Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii au căzut de acord în ce priveşte măsurile care trebuie luate în şcolile unde se vor ţine cursurile de pregătire pentru elevii claselor a VlII-a şi a XII-a,

care vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Decizia participării copiilor la pregătirile de la şcoală au lăsat-o însă la latitudinea părinţilor. A fost emis un ordin comun, cele mai importante reguli şi proceduri fiind următoarele:

 • La intrarea în unitatea de învăţământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic şi a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depăşească 37 grade) de către cadrul medical care va asigura asistenţa medicală pe întreaga durată a desfăşurării activităţilor.
 • În situaţia în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învăţământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului şi conduitei de tratament.
 • Participarea elevilor la activităţile de pregătire va fi decisă de părinţii acestora după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora.
 • Elevii vor fi însoţiţi de un cadru didactic de la accesul în unitatea de învăţământ până la sala de clasă şi apoi, după finalizarea activităţilor, vor fi conduşi până la ieşire.
 • La intrarea în unitatea de învăţământ vor fi asigurate materiale şi echipamente de protecţie (covoraşe dezinfectate, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini), iar unitatea de învăţământ va asigura săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini.
 • Elevii, personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic vor purta mască de protecţie pe toată durata activităţilor şi îşi vor igi-eniza regulat mâinile cu substanţe dezinfectante sau săpun.
 • În sălile de clasă activităţile se vor desfăşura cu maximum 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul, care vor purta mască pe tot parcursul desfăşurării activităţilor din unitatea de învăţământ.
 • În perioada 2-12 iunie, durata activităţilor petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu şi două ore pentru elevii de gimnaziu.
 • În situaţia în care unităţile de învăţământ vor realiza activităţi de pregătire în două schimburi, între acestea va fi prevăzut un interval de 2 ore pentru dezinfectarea, igienizarea cu substanţe bio-cide şi aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puţin o oră.
 • Colectarea măştilor se va face în locuri speciale semnalizate corespunzător, amenajate în unitatea de învăţământ, iar la sfârşitul activităţilor elevii vor primi câte o mască nouă pentru deplasarea către domiciliu.
 • Cadrele didactice vor supraveghea respectarea cu stricteţe a măsurilor de distanţare fizică dintre elevi şi măsurile igienico-san-itare de prevenire a infecţiei cu SARS Cov 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Subscrisa CHINDIA SPRL

Subscrisa CHINDIA SPRL, reprezentată de asociat coordonator VOICHIŢĂ DANIEL, în calitate de lichidator judiciar al debitorului ALFREDO SRL, cod de identificare fiscală 6657337 cu sediul social în Pucioasa, str. Zefirului, nr. 5, judeţul Dâmboviţa, număr de ordine în registrul comerţului J15/1514/1994, care face obiectul dosarului de insolvenţă nr. 6679/120/2013, aflat […]