Published On: vin, sept. 27th, 2019

MDRAP SE IMPLICĂ ACTIV ÎN PERFECŢIONAREA PROFESIONIŞTILOR DIN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ

nichiduta.ro

A avut loc ceremonia de decernare a certificatelor de absolvire pentru cei 55 de cursanţi care au urmat cea de-a doua serie a Programului de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici. Programul este organizat de Institutul Naţional de Administraţie (INA), aflat în subordinea MDRAP, şi are ca scop dezvoltarea competenţelor generale şi specifice, necesare exercitării funcţiei publice din categoria înalţilor funcţionari publici.
„Administraţia publică are nevoie de personal bine pregătit, motivat, profesionist pentru a răspunde provocărilor actuale şi viitoare. Sunt convins că programele de perfecţionare şi calitatea corpului de formatori vor fi de un real folos în demersurile noastre, de eficientizare şi modernizare a administraţiei publice româneşti. De aceea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice susţine şi se va implica şi pe viitor în toate iniţiativele care urmăresc formarea şi perfecţionarea oamenilor din administraţia publică”, a mai subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.
Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici se desfăşoară pe parcursul a 8 module de formare şi abordează o tematică multiplă, stabilită pe baza priorităţilor guvernamentale:
o conducerea şi coordonarea autorităţilor şi instituţiilor publice din România;
o planificarea strategică şi operaţională a activităţilor specifice administraţiei publice din România;
o organizarea activităţilor specifice administraţiei publice din România;
o leadership şi comunicare;
o evaluarea, monitorizarea şi controlul activităţilor specifice administraţiei publice;
o management financiar şi bugetar;
o managementul şi dezvoltarea resurselor umane;
o E-administraţie. Principalele obiective ale programului sunt:
o dezvoltarea competenţelor manageriale şi de leadership ale personalului cu funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, pentru gestionarea eficientă a resurselor umane, financiare, materiale şi informaţionale;
o acordarea de suport metodologic, procedural şi legislativ pentru îmbunătăţirea performanţelor individuale şi instituţionale.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro