Măsuri pentru creşterea capacităţilor de tratare a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 în secţiile de terapie intensivă

Ministerul Sănătăţii a organizat două videoconferinţe cu managerii spitalelor din Bucureşti şi Ilfov, respectiv de la nivel judeţean în care s-au analizat măsuri privind creşterea capacităţilor de tratare a pacienţilor COVID-19 în secţiile de terapie intensivă. La videoconferinţe au participat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat pentru asistenţă medicală din Ministerul Sănătăţii, dr Andreea Moldovan, reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, medici epidemiologi şi medici de terapie intensivă.
În urma discuţiilor, s-a decis ca 47 de paturi ATI pentru adulţi, 4 paturi de terapie intensivă neonatală şi aproximativ 140 de paturi de terapie intermediară destinate pacienţilor cu COVID-19 să fie suplimentate în unităţile sanitare din Bucureşti.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii a subliniat necesitatea reorganizării circuitelor COVID-19 şi non-COVID-19 în unităţile sanitare şi a solicitat managerilor de spitale să identifice, în colaborare cu direcţiile de sănătate publică, toate soluţiile pentru avizarea, în regim de urgenţă, a noi circuite în spitale în vederea creşterii capacităţii de tratare a pacienţilor COVID-19 aflaţi în stare gravă.
Totodată, s-a discutat despre posibilitatea de evaluare a pacienţilor COVID-19 şi în alte spitale faţă de cele desemnate în prezent, astfel încât să scadă presiunea existentă pe unităţile sanitare din prima linie. O altă măsură discutată a fost legată de posibilitatea redistribuirii personalului medical şi suplimentarea acestuia în secţiile de terapie intensivă unde există un deficit de personal.
În cursul zilei de mâine, vor fi reluate discuţiile privind numărul de paturi de terapie intensivă şi terapie intermediară la nivelul spitalelor judeţene.
Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, alături de vaccinare, este nevoie în continuare de respectarea regulilor de distanţare socială, de igienă, purtarea măştii în spaţii publice, la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.
Ministerul Sănătăţii îndeamnă persoanele cu simptome să se adreseze de urgenţă medicului de familie sau autorităţilor medicale pentru testare şi luare în evidenţă şi să evite automedicaţia, astfel încât să nu se ajungă la dezvoltarea de forme grave ale bolii care să necesite internare în secţiile de terapie intensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Asigurare de zonă la un bloc din Găeşti unde se simţeau scurgeri de gaze

Pompierii de la Detaşamentul Găeşti au fost solicitaţi să intervină pentru asigurare zonă în caz de miros puternic de gaze pe scara unui bloc din oraşul Găeşti.La locul evenimentului, echipajele de pompieri s-au deplasat cu o autospecială de intervenţie şi un echipaj de ambulanţă SMURD.Sosiţi la locul evenimentului pompierii au […]