Măsuri pentru Boboteză, Sfântul loan Botezătorul şi Crăciunul ortodocşilor pe rit vechi

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor acţiona, în zilele următoare, pentru ca cetăţenii să petreacă în siguranţă de Boboteză, Sfântul loan Botezătorul şi Crăciunul ortodocşilor pe rit vechi. În perioada 6 – 7 ianuarie a.c., efectivele poliţiei dâmboviţene vor asigura, suplimentar faţă de dispozitivul curent, măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului lisus Hristos (Boboteaza), a Sfântului loan Botezătorul şi a Crăciunului ortodocşilor pe rit vechi.
Având în vedere că la aceste activităţi se preconizează participarea unui număr mare de persoane, poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcăşurilor de cult.
Aşadar, poliţia dâm-boviţeană sfătuieşte cetăţenii care intenţionează să participe la astfel de activităţi să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.
Sărbătoarea creştină a Botezului Domnului este un bun prilej de pelerinaj la biserică a fiecărui credincios. Pentru alţii însă, mulţimea de credincioşi adunaţi pentru reculegere nu reprezintă altceva decât o sursă de îmbogăţire rapidă, fără riscuri prea mari. Aceste furturi pot fi prevenite luând un minim de măsuri preventive.
Astfel, recomandăm cetăţenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani, iar, pe cât posibil, portofelul să-l păstreze în buzunarele interioare ale hainei.
Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi sau poşete, iar celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase la vedere bunuri de valoare.
De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Prima Casă" continuă în 2019

Potrivit unui proiect dat publicităţii de Ministerul Finanţelor Publice, programul „Prima Casă” va continua şi în 2019 iar plafonul acordat garanţiilor va fi de două miliarde lei. Acordarea garanţiilor se va face conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 60/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 368/2009, […]