Published On: vin, ian. 4th, 2019

Măsuri pentru Boboteză, Sfântul loan Botezătorul şi Crăciunul ortodocşilor pe rit vechi

nichiduta.ro

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor acţiona, în zilele următoare, pentru ca cetăţenii să petreacă în siguranţă de Boboteză, Sfântul loan Botezătorul şi Crăciunul ortodocşilor pe rit vechi. În perioada 6 – 7 ianuarie a.c., efectivele poliţiei dâmboviţene vor asigura, suplimentar faţă de dispozitivul curent, măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului lisus Hristos (Boboteaza), a Sfântului loan Botezătorul şi a Crăciunului ortodocşilor pe rit vechi.
Având în vedere că la aceste activităţi se preconizează participarea unui număr mare de persoane, poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcăşurilor de cult.
Aşadar, poliţia dâm-boviţeană sfătuieşte cetăţenii care intenţionează să participe la astfel de activităţi să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.
Sărbătoarea creştină a Botezului Domnului este un bun prilej de pelerinaj la biserică a fiecărui credincios. Pentru alţii însă, mulţimea de credincioşi adunaţi pentru reculegere nu reprezintă altceva decât o sursă de îmbogăţire rapidă, fără riscuri prea mari. Aceste furturi pot fi prevenite luând un minim de măsuri preventive.
Astfel, recomandăm cetăţenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani, iar, pe cât posibil, portofelul să-l păstreze în buzunarele interioare ale hainei.
Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi sau poşete, iar celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase la vedere bunuri de valoare.
De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro