Published On: mar, dec. 5th, 2017

Măsuri de simplificare a procesului de evaluare, selecţie şi contractare la nivelul POR

nichiduta.ro

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale a anunţat demararea unei noi serii de măsuri de simplificare a procesului de evaluare, selecţie şi contractare la nivelul programului.
În acest sens, s-a realizat o schimbare structurală a abordării, pentru a recupera timpul pierdut, a evita riscul de dezangajare şi a creşte gradul de absorbţie a fondurilor europene.
Măsurile propuse acum vor avea ca efecte imediate semnarea de contracte de finanţare de 40 milioane de euro pentru dezvoltarea IMM-urilor şi semnarea tuturor proiectelor de finanţare a drumurilor judeţene, cu o valoare de circa 550 milioane de euro.
Cele cinci soluţii propuse se referă la: contractarea înaintea evaluării tehnico-financiare a proiectelor admise în etapa verificării conformităţii administrative şi eligibilităţii, prelungirea termenului în care beneficiarii publici pot depune documentele privind înscrierea definitivă a dreptului de proprietate publică la un an de la intrarea în vigoare a contractului de finanţare, supra-contractarea până la 150% pentru Axa prioritară 4 a POR, verificarea lunară pe bază de eşantion a documentaţiilor de contractare, respectiv verificarea prin eşantion în etapa de contractare a documentelor ce atestă drepturile asupra imobilelor care fac obiectul proiectelor.
Solicitanţii care sunt vizaţi de aceste măsuri au obligaţia să transmită în maxim un an de la semnarea contractului de finanţare anumite documente actualizate, cerute iniţial în etapa de precontractare (ce se derula după evaluarea tehnico-financiară). De asemenea, aceştia vor lansa procedurile de achiziţie publică în cadrul proiectelor cu clauză de reziliere (în eventualitatea nesemnării contractului de finanţare).

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro