MĂSURI DE SIGURANŢĂ PENTRU EXAMENELE DE EVALUARE NAŢIONALĂ ŞI BACALAUREAT

Începând de marţi, 22 iunie 2021, se desfăşoară Evaluarea Naţională pentru absolvenţii claselor a VlII-a, iar, de luni, 28 iunie, va fi susţinut Examenul de Bacalaureat, pentru absolvenţii învăţământului liceal. Poliţia Română a luat măsuri pentru derularea în condiţii de siguranţă a celor două examene.
La data de 22 iunie a.c., la nivel naţional, a început prima probă a Evaluării Naţionale. Astfel, peste 4.950 de poliţişti acţionează, pentru ca examenul susţinut de absolvenţii clasei a VIII-a să aibă loc în condiţii de siguranţă. Din totalul efectivelor care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 3.700 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, 960 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române.
Măsuri de siguranţă suplimentare sunt luate şi pentru desfăşurarea în siguranţă a Examenului Naţional de Bacalaureat.
Peste 4.950 de poliţişti (de la ordine publică, poliţişti rutieri şi din cadrul altor structuri de poliţie) vor acţiona, zilnic, pe durata Examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2021.
Poliţiştii, alături de jandarmi şi poliţişti locali, vor acţiona pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenele să se desfăşoare în condiţii de normalitate. Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. în acest sens, centrele de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor.
De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere.
Din experienţa anilor anteriori, în zona centrelor constituite, atât pe timpul desfăşurării activităţilor propriu-zise de examinare, cât şi pe timpul afişării rezultatelor, poliţiştii acţionează pentru informarea cetăţenilor, precum şi pentru respectarea distanţării fizice, având în vedere măsurile specifice de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.
MULT SUCCES TUTUROR!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APROAPE 500 DE ABATERI PRIVIND CONDUCEREA SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI SAU DROGURILOR, ÎN 24 DE ORE

Poliţiştii rutieri au desfăşurat actiuni incluse în operaţiunea „Alcohol & Drugs”, a ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive.Astfel, poliţişti rutieri şi din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică au desfăşurat acţiuni în teren, în cadrul cărora […]