Published On: mar, mart. 28th, 2017

Măşti pe două roţi la Pucioasa

nichiduta.ro

27 martie, Ziua Mondială a Teatrului este un prilej de sărbătorire a Teatrului în nenumăratele sale forme. Şi la Pucioasa, autorităţile au marcat cum se cuvine Ziua Mondială a Teatrului. Teatrul este o sursă de divertisment şi inspiraţie care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreaga lume. Dar el este mai mult decât atât, pentru că poate educa şi informa.
Cu acest prilej, la Pucioasa s-a desfăşurat o cursă de agrement care marchează deschiderea sezonului Cultural şi de Ciclism în oraş. Cursa de ciclism a purtat sloganul „Măşti pe două roţi”. Autorităţile locale, sunte copii, tineri dar şi adulţi s-au adunat la linia de start şi au făcut un tur al oraşului pe biciclete. Activitatea a avut şi suportul Federaţiei Române de Ciclism. Primăria Pucioasa a iniţiat şi o campanie privind conştientizarea beneficiilor mersului pe bicicletă, timp în care în oraş sunt amplasate numeroase biciclete decorative. Acestea sunt agăţate de copaci sau de stâlpi de iluminat din centrul oraşului sau sunt amplasate pe spaţiile verzi.
Autorităţile îi invită pe pucioseni să nu arunce bicicletele dezafectate şi să le doneze pentru a fi amplasate în diferite locuri din oraş.
Din program nu a lipsit piesele de
teatru
La Centrul Cultural European Pucioasa a avut loc şi o piesă de teatru, HESS, de Alina Nelega, un spectacol al Teatrului Naţional din Târgu Mureş.
Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru în cadrul Congresului Mondial din 1961, la Viena şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor, la Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internaţională, artişti şi public deopotrivă, precum şi centrele naţionale din cele o sută de ţări membre ale Institutului Internaţional de Teatru, celebrează Ziua Mondială a Teatrului, ca un moment de afirmare a forţei de comunicare a artei scenice, ca mod de expresie a umanităţii, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente