Published On: lun, feb. 27th, 2017

Mascaţii au descins la hoţii de curent

Foarte mulţi proprietari, strâmtoraţi financiar sau nu, apelează la diverse metode pentru a nu plăti facturi la curent electrie. Prin faptele lor oamenii îşi asumă un mare risc. În caz că sunt descoperiţi, ei pot ajunge la închisoare.
Poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte, în colaborare cu reprezentanţii unei societăţi de distribuţie a energiei electrice au organizat o acţiune pe raza localităţii pentru prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică.
Astfel, poliţiştii au constatat că 10 imobile erau racordate ilegal la reţeaua principală de distribuţie a energiei electrice, prin folosirea unor instalaţii improvizate.
În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.
Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
De asemenea, în cazul persoanelor care au contracte încheiate cu O SOCIETATE DE FURNIZARE ENERGIE ELECTRICA, „deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>