Published On: mar, mart. 21st, 2017

MARŞUL PENTRU VIAŢĂ ÎN EPARHIA TÂRGOVIŞTE! Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine!

nichiduta.ro

Sâmbătă, 25 martie 2017, cu binecuvântarea Înalt-preasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, la Târgovişte, Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Asociaţia Pro Vita Târgovişte şi A.S.C.O.R., împreună cu Arhiepiscopia Târgoviştei, vor organiza Marşul pentru viaţă, sub genericul Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine!
La acesta, vor participa peste o mie de tineri, elevi din Târgovişte, studenţi ai Universităţii Valahia din Târgovişte, membri ai comitetelor de tineret parohial de la parohii din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei noastre.
Marşul va începe la ora 15,00, pe platoul din faţa Prefecturii (Piaţa Tricolorului) şi va cuprinde centrul oraşului, finalizându-se în Catedrala Mitropolitană cu un moment de rugăciune. De aceea, vă adresăm îndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marşul pentru viaţă, în ziua de 25 martie 2017, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanţa şi sensul creştin al vieţii umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei şi societăţii şi despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu.
Reamintim că Marşul pentru viaţă, aflat la cea de-a şaptea ediţie naţională va avea loc în după amiaza zilei de 25 martie 2017, cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, în peste 285 de localităţi din România şi Republica Moldova, conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 9 februarie a.c., care a binecuvântat acest demers al Asociaţiei Studenţi pentru viaţă.
Marşul pentru viaţă reprezintă una dintre cele mai importante iniţiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societăţii contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, ţara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce priveşte numărul de avorturi raportat la populaţia existentă (116,5%). Potrivit învăţăturii creştine, viaţa este darul lui Dumnezeu faţă de oameni care trebuie preţuit şi protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viaţă şi de puterea vieţii; are dreptul la viaţă, dar şi responsabilitatea de a respecta această viaţă, de a o apăra în orice împrejurare, ştiind că, în existenţa istorică în trup, omul îşi pregăteşte participarea la Împărăţia lui Dumnezeu. BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro