Published On: sâm, feb. 9th, 2013

Marian Vasilache Pentru a patra oară antrenor la Flacăra

nichiduta.ro

sportPe bună dreptate Marian Vasilache este considerat unul dintre monştrii sacri ai fotbalului morenar. La 17 ani a debutat la Flacăra care evolua în Liga a 2-a şi era antrenată de Virgil Blujdea. A fost coleg cu: V. Stan, Petcu, Dănăilă, I. Constantin, Frăţilă, Drăgan, N. Toma, Câmpu. Are 328 de meciuri jucate în Liga a 2-a şi 120 în Liga a 3-a.
A avut o promovare cu Flacăra Moreni, în anul 1979, în Liga a 3-a, pe când era antrenor Nae Tătaru. Din acea echipă făceau parte: M. Stan, Grancea, C. Ion, Tănase, Niţă, Rus, Vintilă, Şurlicae, iar din conducere făceau parte Traian Guţu, Constantin Bunea, Nelu Bărbulescu, Paul Andrei.
Marian Vasilache (Jidanu’) a mai antrenat Flacăra Moreni de trei ori. în sezonul 1999-2000 cu Gelu Barbu, în 2003-2004 tot cu Gelu Barbu şi în 2007 (ultimele opt etape) cu Mircea Petrescu. în 2007 a învins în şapte meciuri şi a pierdut doar unul singur, cu Elsid Titu. A câştigat în deplasare cu Breaza, Conpet Ploieşti, Alpan Şotânga şi Cimentul Fieni.
A jucat, a antrenat şi a fost preşedinte la Minerul Şotânga în perioada 1985-1991. în anul 1986 a promovat cu Minerul (antrenor Marcel Bănică) în Divizia C, după o „dublă” cu Cetatea Turnu Măgurele, 2-0 (la Şotânga) şi 0-1 (la Turnu Măgurele). în acelaşi an, Flacăra a promovat în Divizia A cu Nicolae Ştefan (Fane Marlau). Are regretul că n-a jucat pe prima scenă fotbalistică a ţării.
în perioada 1991-1994 a antrenat Victoria Moreni (Liga a 4-a), cu care a terminat de două ori pe locul secund. A mai antrenat la F.C. Municipal Târgovişte (la juniori republicani şi echipa „satelit”).
Este unul dintre jucătorii dâmboviţeni cu palmaresul cel mai stufos la capitolul meciuri jucate.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro