Măria Bâtu, medic din Pucioasa, omagiat în Spania- la Castellón – de primăria localităţii

Ş.E. 3

maria batuOamenii de calitate sunt greu de găsit şi atunci când îi vezi sunt greu de recunoscut, pentru că, de obicei, sunt înconjuraţi de o aură de modestie care nu lasă să transpară calităţile extraordinare moştenite. Este şi cazul doamnei dr. Maria Bâtu, un om deosebit, o femeie de excepţie, capabilă de sacrificiul de sine pentru binele semenilor.
„Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, primarul oraşului Castellon, dl. Juan Alfonso Bataller Vicent, în care locuiesc şi muncesc aproximativ 8.000 de dâmboviţeni, a ţinut să o felicite pe doctoriţa Maria Bâtu pentru întreaga sa activitate în sistemul sanitar din provincia spaniolă. Medicul Maria Bâtu, originar din Pucioasa, a ieşit la pensie anul acesta, după o carieră de peste 30 de ani desfăăurată în ţară şi în străinătate, ultimii 8 ani fiind medic generalist în Castellon, Spania. Iubită şi căutată de imigranţii din Castellon, doamna doctor încă dă consultaţii la dânsa ori gratuit. Convingerea sa e că: „Jurământul pe care l-am făcut cu mulţi ani în urmă e sfânt şi dacă pot să ajut o fac în virtutea acelui jurământ. De plătit, îmi plăteşte Dumnezeu. Medicina e un har divin!”. La cei 67 de ani ai săi, doctoriţa Bâtu urmează cursuri de perfecţionare în medicina alopată şi în medicina infantilă, spunând cu modestie că „trebuie să înveţi mereu, să rămâi în pas cu vremurile, cu ultimele descoperiri în domeniu, dar niciodată nu trebuie să te îndepartezi de natură şi de resursele ei curative”.
Ca un element inedit, merită menţionat că însuşi primarul Juan Alfonso Bataller Vicent este medic de profesie, având un respect deosebit pentru colegii săi, indiferent de naţionalitate”, a declarat Monica Manughevici, fosta noastră colegă de presă, stabilită la rândul ei în Castellon.

3 thoughts on “Măria Bâtu, medic din Pucioasa, omagiat în Spania- la Castellón – de primăria localităţii

  1. Vă pup dulce doamna doctor! Dacă m-ati uitat, eu nu v-am uitat! Dvs. M-ati învățat meserie! Eu sunt Mihaela!

  2. Felicitari doamna doctor!!Ma bucur ca am avut placerea sa va cunos un medic deosebit de bun!!💯💯👏

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cristică, Pătru, Pobre, Cherchez, Grigore Au sclipit printre roş-albaştrii

Echipa din Vechea Cetate de Scaun a terminat turul de campionat destul de onorabil, pe locul doi. Doar Cristică, Pătru, Dobre, Cherchez, Grigore au sclipit printre roş-albaştrii. N-au jucat rău nici C. Dinu, Anton, Voinea, Popa. Antrenorul Nicu Croitoru a apelat la un sistem 4-5-1, cu un stil pragmatic şi […]