MAREA UNIRE LA RĂCARI

Chiar dacă a fost o zi destul de geroasă, nimic nu i-a împiedicat pe răcăreni, cu mic cu mare, să sărbătorească 1 Decembrie şi Centenarul Marii Uniri. La primele ore ale dimineţii, centrul oraşului Răcari a fost în straie de sărbătoare. Manifestările au început la Monumentul Eroilor Răcăreni cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi. Au fost depuse coroane şi jerbe de flori. Elevii Liceului „Ion Ghica” Răcari au susţinut un moment artisc plin de patriotism. Aşa cum ne-a obişnuit administraţia de la Răcari condusă de edilul Marius Caraveţeanu, a organizat şi tradionalul Marş al Tricolorului pe acordurile fanfarei Chindia Brass Târgovişte. Anul acesta tricolorul purtat cu mândrie pe braţe de răcăreni a avut 100 de metri.
Anul acesta, la Răcari a fost prezent şi Ionel Petre, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, dar şi preşedintele ALDE Dâmboviţa.
Momentele festive au continuat la sala de festivităţi a Liceului „Ion Ghica” Răcari cu Simpozionul „100 de ani de la Marea Unire” unde au luat cuvântul primarul Marius Caraveţeanu, prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, generalul (r) Marius Crăciun şi nu în ultimul rând prof. Univ. Silviu Miloiu. Nu au lipsit momentele artistice, recital de vioară şi saxofon.
A avut loc şi cea de-a doua ediţie a proiectului „Adoptă un vârstnic”. Manifestările s-au încheiat cu acţiunea de plantare de tecari pe Aleea Ion Ghica din Ghergani,intitulată „După 100 de ani -schimb de generaţii”.
La Răcari a fost prezent şi fostul preşedintele CJ, Florin Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Distincţii oferite în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Judeţean

Sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit un moment festiv prin care s-a dorit marcarea Centenarului Marii Uniri, dar şi a împlinirii a 650 de ani de la atestarea documentară a judeţului Dâmboviţa şi a 50 de ani de la reînfiinţarea judeţului. În şedinţa extraordinară de consiliu judeţean, a […]