Mare sărbătoare în oraşul Răcari

0 0

CARAVETEANUOraşul Răcari a fost în mare sărbătoare, duminică, 14 august. Autorităţile locale prin diverse activităţi au dat viaţă oraşului Răcari. Manifestările au debutat la Capela din Ghergani cu Omagiu lui Ion Ghica, slujba de pomenire, depunere de coroane, alocuţiuni şi o expoziţie foto. A fost un moment de evocare a memoriei lui Ion Ghica – academician, matematician, diplomat, politician, prim-ministru al României, care în 1873 s-a stabilit în localitate, la Ghergani. A urmat şedinţa solemnă a Consiliului Local Răcari ce s-a desfăşurat la sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Ion Ghica”. Primarul oraşului, Marius Caraveţeanu a avut un mesaj pentru răcăreni, dar şi invitaţi: „Aşa cum ştiţi s-a creat o tradiţie ca în fiecare an, la jumătatea lunii august, oraşul Răcari să îmbrace haine de sărbătoare pentru a marca Zilele oraşului Răcari… O astfel de zi este o bună oportunitate de a marca principalele realizări ale autorităţii locale, realizări care sunt destinate bineînţeles locuitorilor acestui oraş. Putem spune cu mândrie că acestea nu sunt puţine şi nu lipsite de importanţă. Toate acestea, observăm că au dus la creştera standardului de trai al răcărenilor. Vă asigur că nu voi scăpa nicio investiţie, nicio finanţare, astfel încât localitatea să merite totuşi statutul de oraş”, a declarat primarul oraşului Răcari, Marius Cara-veţeanu.
Invitaţi la eveniment au fost: inspectorul şcolar general al Ins-pec-toratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, prof. Sorin Ion, deputatul Iulian Vladu şi alţi membrii ai PNL Dâmboviţa, preoţi şi cadre didactice din unităţile de învăţământ din localitate, precum şi cetăţeni obişnuiţi.
În cadru festiv, au primit distincţii: profesorul anului, învăţătorul anului, educatorul anului, poliţistul anului, pompierul anului, jandarmul anului şi cei mai buni elevi de la clasa pregătitoare până la liceu, participanţi şi laureaţi ai diverselor activităţi şcolare şi concursuri. Din program nu au lipsit nici momentele artistice şi activităţile sportive – Cupa „Niculae Dumitru” la fotbal.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A fost aprobat bugetul pentru două importante manifestări ale Târgoviştei

În şedinţa extraordinară a Consilului Local Municipal, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, a fost aprobat – printre altele – şi punctul 3 de pe ordinea de zi referitor la rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs. Astfel s-a hotărât majorarea prevederilor bugetare cu suma de 455 mii […]