Majorarea cuantumului sprijinului financiar acordat beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”

Începând cu noul an şcolar, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situaţia respectării tuturor condiţiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar, faţă de 180 lei/lunar cât primea până în prezent.
De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este crescută de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală – salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind stabilit, începând cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar.
Prin indexarea cuantumului plafonului de accesare a programului la valoarea de 500 de lei inclusiv, venit brut maxim per membru de familie, MEN estimează că numărul potenţialilor beneficiari va putea creşte semnificativ.
în anul şcolar 2017 – 2018, peste 33.057 de elevi au beneficiat de acest program.
Ministerul Educaţiei Naţionale va accesa fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman pentru susţinerea şi continuarea programului „Bani de liceu”, fonduri ce vor acoperi şi cheltuielile realizate de statul român pentru perioada anilor şcolari 20152018, în vederea acordării acestui sprijin financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Evenimente culturale în cascadă au marcat debutul Zilelor Cetăţii Târgovişte

O adevărată cascadă de evenimente culturale a marcat debutul Zilelor Cetăţii Târgovişte. Au fost câteva ore dense, un prim reper fiind deschiderea oficială a Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu”. în squarul Primăriei au fost, alături de publicul iubitor de carte, primarul Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, Adrian […]