Published On: mar, apr. 10th, 2018

Mai puţin de 20% din locuinţe au asigurare obligatorie împotriva dezastrelor

nichiduta.ro

Potrivit statisticilor oficiale, la nouă ani de la înfiinţarea Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor(PAID), România nu reuşeşte să iasă din situaţia aparent paradoxală, în care zonele mai puţin expuse la calamităţi sunt mai asigurate, iar locuitorii din judeţele expuse semnificativ aproape că nu au auzit sau nu sunt interesaţi de asigurarea locuinţei.
Este una dintre concluziile analizei realizate pe baza datelor oficiale publicate de-a lungul timpului de specialiştii în domeniu, de asigurători şi de instituţiile specializate, o concluzie fiind aceea că informarea corectă stă la baza asigurării unei protecţii rezonabile asupra bunurilor immobile.
În prezent, mai arată datele PAID, sub 1,7 milioane de locuinţe din România, adică circa 19% din total, sunt asigurate împotriva riscurilor de cutremur, inundaţie şi alunecări de teren. Este unul dintre cele mai mici procente din Europa şi, mai grav, el arată o scădere drastică a numărului de locuinţe asigurate, de la circa 39% în 2009.
Multe dintre judeţele expuse la calamităţi, unde locuinţele au suferit daune importante din cauza cutremurului sau inundaţiei, au un nivel de asigurare aproape neglijabil iar problema revine în atenţie în această primăvară, pe fondul producerii unor fenomene extreme, cum sunt inundaţiile şi alunecările de teren.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro