Mai mulţi miniştri, prezenţi la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon de la Târgovişte

In vechea cetate de scaun a Ţării Româneşti, la Târgovişte, a avut loc vineri, 11 august 2017, sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon, moment la care au participat peste 20.000 de credincioşi şi pelerini veniţi din ţară, autorităţi naţionale, judeţene şi locale, precum şi personalităţi ale vieţii publice. Momentul cel mai important al evenimentului a fost constituit de celebrarea Sfintei Liturghii de către Inaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, cu participarea unor Ierarhi din ţară şi din străinătate. Anul acesta sărbătoarea Sf. Nifon are o semnificaţie deosebită, pentru că se aniversează jumătate de mileniu de la canonizarea sa, de altfel prima de pe teritoriul ţării noastre, odată cu cei 500 de ani de la începutul construirii Catedralei Mitropolitane, de către Sf. Voievod Neagoe Basarab.
La eveniment au fost prezenţi: ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Economiei, Mihai Fifor, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, directorul CNAD-NR, Ştefan Ioniţă , ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, Leonardo Badea, preşedinte ASF, secretari de stat, parlamentarii PSD Dâmboviţa, Carmen Holban, Oana Vlăducă, Titus Corlăţean, subprefectul judeţului, Florina Mureşan, vicepreşedinţii CJ, Claudia Gilia ŞI Alin Manole, primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, vicepri-marul Monica Ilie, consilieri municipali, consilieri judeţeni de la PSD şi PNL, preşedintele PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu, şefi de arme, primari din judeţ şi alţi invitaţi. Vizita oficialilor nu putea trece neobservată de ÎPS care a ţinut să le mulţumească de pe scenă invitaţilor.
La sfârşitul slujbei, Înaltpreasfinţitul Nifon a lansat volumele tipărite de Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei. Precizăm că închinarea pelerinilor la racla cu sfintele moaşte va continua pe tot cursul zilei, până seara târziu, când racla cu sfintele moaşte va fi reaşezată, la locul ei, în Catedrala mitropolitană din Târgovişte.
Măsurile de ordine şi siguranţă au fost asigurate de poliţiştii, pompierii şi jandarmii dâm-boviţeni, primul-ajutor a fost asigurat de Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa şi voluntarii Crucii Roşii Dâmboviţa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministrul Economiei a venit în Dâmboviţa şi s-a întâlnit cu reprezentanţii industriei de apărare din judeţul Dâmboviţa

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, împreună cu ministrul economiei, Minai Fifor, senatorul Titus Corlăţean, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Ion Radu, şi directorul general al Romarm SA, general (r) Constantin Croitoru, au efectuat o vizită de lucru la cele trei unităţi ale industriei de apărare din judeţul Dâmboviţa, respectiv […]