MADR încurajează înfiinţarea şi dezvoltarea formelor asociative în agricultură

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informează că se află în desfăşurare licitaţia deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înfiinţării şi dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”. Procedura a fost lansată pe 7 loturi la nivel naţional, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale din domeniul achiziţiilor publice şi ale Măsurii 2 „Servicii de consiliere, servicii de gestionare a fermei şi servicii de înlocuire în cadrul fermei”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.
La nivel naţional, se preconizează consilierea a 10.000 de producători agricoli după cum urmează, dâmboviţenii fiind incluşi în aşa-numitul LOT 3 din care fac parte judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Bucureşti -Ilfov.
Contractul are ca obiect achiziţia serviciilor de consiliere pentru înfiinţarea formelor asociative ale producătorilor agricoli, respectiv societăţi/cooperative agricole/grupuri de producători, în conformitate cu legislaţia naţională în vigoare şi dezvoltarea acestora, prin întocmirea de planuri de afac-erişi are o valoare estimată fără TVA de 15.914.500 RON pentru toate cele 7 loturi. Contractul este finanţat din fondurile FEADR (fonduri comunitare) prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Măsura 2 „Servicii de consiliere, servicii de gestionare a fermei şi servicii de înlocuire în cadrul fermei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Precizări privind calculul şi situaţiile în care poate fi obţinută pensia de urmaş

Casa de Pensii oferă o serie de informaţii utile legate de pensia de urmaş. Răspunzând unora dintre cele mai frecvente întrebări pe această temă, Casa de Pensii explică în ce condiţii se poate obţine pensia de urmaş, când poate fi solicitată şi cum pot beneficia copiii unei persoane decedate de […]