LUPTĂ MARE LA CAMPIONATELE DE BASCHET PENTRU COPII ŞI JUNIORI

Mihai ROŞOIU

Terenurile de baschet reamenajate de Federaţia Română de Baschet în incinta complexului sportiv BTT Costineşti pentru cel mai mare eveniment juvenil baschetbalistic autohton au fost luate din nou cu asalt în această săptămână de echipele de minibaschet din întreaga ţară şi de susţinătorii acestora.
Astfel, de două zile, respectând normele legale epidemiologice, micuţii baschetbalişti cu vârste de până în 12 ani se întrec în cadrul Campionatului Naţional U12 (masculin şi feminin), dar şi în cadrul Campionatului Naţional U12 3×3 (masculin), demonstrând încă o dată cât de frumos şi atractiv este sportul cu mingea la cos.
Dornici să-şi etaleze cunoştinţele obţinute din ABC-ul baschetului şi puternie motivaţi de îndemnurile antrenorilor, dar mai ales ale părinţilor şi rudelor, uneori poate prea pătimaşi, mieuţii basehet-balişti s-au bueurat sub razele blânde ale soarelui de primele meeiuri ale unei eompetiţii devenită tradiţională la malul mării. Plini de energie în goana după mingea portoealie, zâmbind şăgalnie după ee reuşeau un proeedeu tehnie reeent învăţat sau mai ales după un eoş mareat, eopiii din toate eolţurile ţării au deseoprit din nou în aeeste zile ee înseamnă spiritul eompetiţiei. S-au bueurat nespus după vietorie, au suferit şi ehiar au plâns după eşee, dar eel mai important este eă la finalul fieeărui meei şi-au respeetat adversarii eu un fair-play remareabil.
Şi, ea în oriee eompetiţie, doar unii tree în faza superioară în urma rezultatelor pozitive obţinute în grupele preliminare. Uneori, poate că scorul nu contează, dar în mod cert spiritul competiţiei se cultivă din copilărie.
Pe de altă parte, până când va răsuna din nou fluierul de start al arbitrilor în faza secundă, în care se anunţă unele meciuri deosebit de atractive, să mai adăugăm, mai ales pentru cei care nu cunosc multe dintre amanuntele organizatorice, că Federaţia Română de Baschet organizează evenimentul de la Costineşti aproape în exclusivitate prin eforturi proprii, cu sprijin logistic din partea partenerului BTT Costineşti. Fără ca echipele participante în CN U12 să plătească vreo taxă de participare. Mai exact, FRB acoperă din veniturile proprii, într-o perioadă dificilă, toate costurile legate de infrastructură (panouri, mingi, cronometre etc), chiria terenurilor de baschet, baremurile de arbitraj, cazarea, masa şi transportul arbitrilor, tricourile şi mingile oferite tuturor echipelor participante, trofeele, medaliile şi tricourile de campioni, transmisia în direct a meciurilor desfăşurate pe terenul principal cu camere TV profesionale, paza de noapte a terenurilor, ambulanţa şi multe alte cheltuieli neprevăzute, ce apar peste noapte din varii motive.
Un efort considerabil pe care toţi cei care aleargă pe terenurile din baza BTT şi care reprezintă viitorul baschetului românesc îl merită din plin. La care se adaugă, în primul rând, eforturile financiare şi logistice ale tuturor echipelor participante. Şi mai ales cele ale părinţilor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

UN NOU REZULTAT MARE PENTRU ATLETISMUL DÂMBOVIŢEAN

Atleta Ana Maria Balache continuă să aibă parte de evoluţii tot mai bune în competiţiile oficiale! În acest week-end, marea speranţă a Clubului Sportiv Târgovişte a impresionat din plin la Campionatul Naţional de Atletism U16, desfăşurat la Craiova. La capătul unor evoluţii pe măsură, eleva Desdemonei Banu lonescu a reuşit […]