Published On: vin, mart. 2nd, 2018

Luni încep simulările examenului de Evaluare Naţională

nichiduta.ro

Conform Ordinului de ministru nr. 3019/2018, simularea examenului de Evaluare Naţională 2018 începe luni, 5 martie, cu testarea elevilor de clasa a VlII-a la Limba şi Literatura Română. Liceenii din clasele terminale vor începe simularea BAC-ului pe 19 martie. Ministerul Educaţiei a publicat în Monitorul oficial calendarul simulării Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului, precum şi capitolele din materia pe care elevii trebuie să o pregătească. La Matematică, elevii de clasa a VIII-a nu vor fi testaţi din capitolul „Fu ncţii” şi nu vor avea nici probleme care se rezolvă cu ajutorul inecuaţiilor.
Este al cincilea an consecutiv în care se organizează la nivel naţional simularea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională. La testările care se desfăşoară la aceeaşi dată şi cu aceleaşi subiecte în toate şcolile, sunt aşteptaţi să participe aproape 500.000 de elevi din clasele a Vlll-a, a Xl-a şi a XII-a.
Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor susţine la finalul celor două cicluri de învăţământ, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la examenele propriu-zise. În ce priveşte rezultatele pe care le vor obtine elevii la simulări, acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţămant în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Evaluare Nţională – Calendar Simulări 2018 – Clasa a Vlll-a
5 martie 2018 Simulare – Limba şi literatura română – proba scrisă
6 martie 2018 Simulare – Matematică -proba scrisă
7 martie 2018 Simulare – Limba şi literatura maternă – proba scrisă
16 martie 2018 Afişarea rezultatelor

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro