Published On: joi, mart. 7th, 2013

Lucrări de amenajare la obiectivele dgaspc dâmboviţa

nichiduta.ro

DIGITAL CAMERAIeri, la sediul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a avut loc o conferinţă de presă pentru lansarea lucrărilor de execuţie pentru Proiectul „Centrul multifuncţional de resurse şi servicii pentru adulţi cu handicap” şi demararea lucrărilor de izolare termică şi amenajări exterioare la Complexul de servicii sociale Târgovişte „Floare de colţ”.
În cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară: 3 -„Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie: 3.2 – „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a depus la ADR Sud Muntenia în data de 26.05.2010, Cererea de finanţare pentru proiectul „Centrul social multifuncţional de resurse şi servicii pentru adulţi cu handicap”, situat în Târgovişte, str. Mr. Brezişeanu, nr. 25, cerere care s-a concretizat prin semnarea Contractului de finanţare nr. 2321/05.10.2011. Proiectul se va implementa pe o perioada de 33 de luni începând cu data semnării contractului de finanţare.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii infrastructurii pentru serviciile sociale din judeţul Dâmboviţa. Aceasta se va realiza, până la sfârşitul perioadei de implementare, respectiv 04.07.2014, prin înfiinţarea unui nou centru social, Centrul social multifuncţional de resurse şi servicii pentru adulţi cu handicap care va cuprinde, pe lângă serviciile oferite în prezent prin compartimentele existente şi două noi tipuri de servicii sociale specializate, destinate persoanelor adulte cu handicap din judeţul Dâmboviţa, respectiv Centrul de consiliere şi sprijin pentru integrarea socială a persoanelor cu boli psihice cu o capacitate de 40 persoane/an; Serviciul de recuperare şi reabilitare neuromotorie persoane cu handicap, cu o capacitate de 200 persoane/an.
Valoarea totală a proiectului este de 3.655.873,47 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 2.814.275,80 lei, iar contribuţia proprie în proiect asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 148.554,20 lei, diferenţa reprezentând TVA.
În ceea ce priveşte lucrările de izolare termică şi amenajări exterioare la Complexul de servicii sociale Târgovişte „Floare de colţ”, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a spus că acestea vor dura exact 45 de zile şi sunt realizate cu fonduri exclusiv ale CJD.
„Lucrările au un caracter prioritar şi de urgenţă pe baza următoarelor considerente: deteriorarea finisajelor interioare, în urma formării condensului pe anumite porţiuni de pereţi exteriori în încăperi; deteriorarea finisajelor exterioare, în urma precipitaţiilor cât şi a calităţii slabe a finisajelor existente, aplicate pe un strat suport deteriorat şi impropriu; datorită consumului mare de combustibil pentru încălzirea încăperilor pe timpul iernii şi a temperaturii ridicate în spaţiile interioare, pe timpul verii”, a precizat Adrian Ţuţuianu.
„Realizarea obiectivului de investiţii prevede executarea lucrărilor de desfaceri demolări şi lucrări de izolare a faţadelor, realizarea de tencuieli decorative exterioare, înlocuirea tâmplăriei existente din PVC cu geam termopan şi rupere punte termică sau cu panouri din PVC, acolo unde este necesar, realizarea de platforme cu scări şi cu rampe pentru persoane cu dizabilităţi, pentru accesul în clădire, ter-moizolarea orizontală a clădirii la nivelul podului etc.) realizarea de trotuare perimetrale, decuparea de spaţii verzi în platforma betonată, lucrări de delimitare incintă la Complexul de Servicii Sociale „Floare de colţ” în vederea separării de Şcoala Specială, acestea având curte comună şi lucrări de delimitare incintă la Complexul de Servicii Sociale „Floare de colţ”, în vederea mascării conductelor termice înspre aleea pietonală care asigură accesul către b-dul Constantin Brâncoveanu, pe latura N-V a incintei”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro