Published On: vin, sept. 1st, 2017

LUCEAFĂRUL NU SE MAI RETRAGE CHINDIA JOACĂ ÎN WEEKEND LA ORADEA Luceafărul Oradea – Chindia Târgovişte. Mâine, ora 11.00.

nichiduta.ro

Veşti bune pentru campionatul Ligii 2 şi pentru echipele din această competiţie. Luceafărul Oradea a fost preluat de un alt om de afaceri după ce loan Blidaru şi-a retras sprijinul financiar, astfel că activitatea clubului va continua în eşalonul secund. în urma negocierilor cu unul dintre fondatorii echipei Luceafărul, Gavrilă Ghilea, gorjeanul Nicolae Sarcina preia echipa bihoreană. Sarcina nu vrea însă să confirme această mutare, deoarece, cel mai probabil, tranzacţia a fost făcută pe numele unor apropiaţi ai săi. Eugen Pîrvules-cu va face parte din noul staff, la fel şi Cristian Dulca. Meciul de sâmbătă cu Chindia se joacă, scrie sptfm.ro.
Decizia omului de afaceri Ioan Bli-daru să îşi retragă imediat sprijinul financiar oferit clubului Luceafărul Oradea a dus la anunţul că echipa bihoreană va părăsi competiţia Ligii 2 pe uşa din dos, după doar patru etape desfăşurate din noul sezon. Jucătorii au fost anuntaţi că sunt liberi să plece, iar Federaţia Română de Fotbal a fost înştiinţată că echipa se află în imposibilitate de a-şi continua activitatea şi nu se va prezenta la meciul cu FC Argeş. Partida de sâmbătă de la Piteşti nu s-a desfăşurat, însă dinspre Oradea au apărut noi informaţii că Luceafărul ar putea fi preluat de altcineva şi sunt şanse să continue în campionat. Mutarea trebuia făcută rapid, fiindcă dacă nici jocul de la finalul acestei săptămâni nu va avea loc, atunci FRF ar fi dictat excluderea din campionat.
Toate informaţiile despre omul de afaceri interesat să preia Luceafarul duceau către gorjeanul Nicolae Sarcina. Acesta a purtat negocieri numai în aceasta vară pentru preluarea unor cluburi precum ACS Poli Timişoara, Foresta Suceava, Pandurii Târgu Jiu, Sportul Snagov sau, mai nou, Juventus Bucureşti, însă discuţiile nu s-au concretizat. în schimb, Sarcina, care în trecut şi-a dorit şi Rapidul, a preluat din Liga 3, prin trei apropiaţi ai săi, echipa ACS Şirineasa din Vâlcea, pe care a mutat-o la Petroşani, în Hunedoara. Nu a renunţat însă la gandul de a avea o echipă în Liga 2 şi situaţia ivită la Luceafarul, un club fără datorii, l-a readus în prim-plan, informează Sport Total FM.
Cert este că jucătorii Luceafărului care nu şi-au găsit alte angajamente şi care doresc să continue la echipă au fost chemaţi, deja, la antrenamente pentru miercuri, la ora 17:00, la baza sportivă din Sanmartin. Din noul staff al echipei va face parte Eugen Pîrvulescu, fost conducător la Pandurii Târgu Jiu şi Gaz Metan Mediaş, iar pe partea tehnică va fi consiliat de Cristian Dulca, ultima dată selecţionarul naţionalei de tineret.
Contactat telefonic, antrenorul Cristian Dulca nu a răspuns apelurilor pentru a confirma sau infirma această numirea a sa la Luceafărul Oradea. Maşina lui Dulca a fost observată, de asemenea, marţi, la Oradea, în dreptul clădirii unde Gavrilă Ghilea îşi are biroul.
în aceste noi condiţii, Luceafărul Oradea se va prezenta sâmbătă, de la ora 11:00, la meciul de pe teren propriu cu Chindia Târgovişte şi va continua în campionatul Ligii 2. Singura câştigată după această criză de identitate a clubului bihorean va rămâne FC Argeş, care a obţinut o victorie la „masa verde” pentru neprezentarea Luceafărului.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro