Published On: mie, apr. 18th, 2018

Loturi de teren pentru tinerii din Răcari

nichiduta.ro

Autorităţile din oraşul Racari au demarat programul de distribuire a unor loturi de teren pentru construirea de locuinţe, în baza Legii 15/2003 privind sprijinirea tinerilor. Conducerea Primăriei Răcari a identificat un teren de peste 5 hectare, situat în satul Ghimpaţi, zonă unde s-au distribuit primele 11 parcele pentru tineri. Pe această suprafaţă vor fi repartizate aproximativ 60 de loturi pentru tineri.
La Primăria Răcari au fost aprobate deja 11 cereri din partea tinerilor pentru acordarea de terenuri în baza Legii 15. Mai sunt depuse şi alte solicitări. Criteriile de departajare sunt aprobate de către Consiliul Local.
Terenurile sunt acordate în folosinţă gratuită tinerilor care la data depunerii cererilor aveau vârsta între 18 şi 35 de ani şi nu au deţinut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală. Actul normativ mai prevede că „beneficiarul terenului este obligat să înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului şi să o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. În cazul nerespectării condiţiilor prevăzute la alin. (1), prin hotărâre a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosinţă asupra terenului atribuit. La Răcari, cele 11 familii au primit câte 1000 de mp fiecare.
Potrivit primarului Marius Caraveţeanu, în noul Cartier din Ghimpaţi, primăria are în desfăşurare ample proiecte în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii. Din bani de la bugetul local deja se află în plin proces de execuţie reţeau de energie electrică. În curând vor demara lucrările la reţeaua de apă şi gaze, investiţii tot din bugetul local.
Cu siguranţă Cartierul Tinerilor de la Ghimpaţi va deveni unul modern .

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro